Clubul AC Milan, deţinut din 2018 de fondul de investiţii Elliott Management, va trece sub controlul unui alt fond american, RedBird, a anunţat, miercuri, gruparea care a revenit în fruntea fotbalului italian în acest sezon, cu al XIX-lea scudetto, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două companii "au încheiat un acord definitiv pentru achiziţionarea" clubului italian de către RedBird, care este deja principalul acţionar al clubului francez Toulouse, se arată într-un comunicat.

Acordul evaluează AC Milan la "1,2 miliarde de euro" şi se aşteaptă să ducă la un transfer de proprietate până în septembrie 2022.

Cele două părţi au discutat timp de câteva săptămâni pentru a găsi un acord. Clubul a mai fost dorit de Investcorp, un fond de investiţii din Bahrain, care s-a aflat în primele etape ale negocierilor cu Elliott, dar tranzacţia nu s-a finalizat.

Anunţul de miercuri detaliază modul în care Elliott va păstra o participaţie financiară minoritară la "rossoneri" şi va avea locuri în Consiliul de Administraţie, subliniind un parteneriat continuu între RedBird şi Elliott.

Preluarea va avea loc pe parcursul lunilor de vară şi se aşteaptă să fie finalizată până în luna septembrie a acestui an.

RedBird Capital Partners este deosebit de activă în sectorul marketingului sportiv din America de Nord şi în vara anului 2020 a preluat controlul (85% din acţiuni) asupra clubului Toulouse, care va reveni în Ligue 1 în sezonul următor.

Patronul său, finanţistul de origine italiană Gerry Cardinale, a fost, de asemenea, implicat în afaceri cu mai multe francize sportive americane, inclusiv în participaţii la New York Yankees şi Boston Red Sox (baseball).

"Filozofia de investiţii şi palmaresul RedBird în lumea sportului au demonstrat că echipele de fotbal pot avea succes pe teren, menţinând în acelaşi timp un profil financiar sustenabil", a spus el, în comunicat.

Aproximativ jumătate din cluburile din Serie A sunt deţinute de străini, aproape toate în mâinile unor grupuri nord-americane. Singura excepţie este Inter Milano, deţinută de grupul chinez Suning.

Pe lângă imaginea de marcă a AC Milan, interesul RedBird pentru această afacere se bazează pe proiectul noului stadion susţinut de cele două cluburi milaneze. Noul stadion propus ar urma să fie succesorul actualului San Siro după 2026 şi ar aduce venituri mai mari din bilete.

Elliott Management a achiziţionat clubul milanez în 2018, deoarece proprietarul său de la acea vreme, omul de afaceri chinez Li Yonghong, nu a putut rambursa un împrumut. Fondul de investiţii nu a ascuns niciodată faptul că intenţionează să vândă pe termen mediu acest gigant al fotbalului italian (19 titluri de campion, şapte trofee ale Ligii ale Campionilor), deţinut de Silvio Berlusconi până în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.