Tenismanul sârb Novak Djokovici se menţine pe primul loc în clasamentul ATP dat publicităţii luni, după Australian Open. Sârbul are 9.855 de puncte şi este urmat de spaniolul Carlos Alcaraz, cu 9.255 puncte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusul Daniil Medvedev, finalist la Australian Open, se menţine pe 3, cu 8.765 puncte, iar italianul Jannik Sinner, învingător la Melbourne, este tot în menţinere, pe 4, cu 8.310 puncte.

Pe locul 5 este rusul Andrei Rublev, cu 5.050 puncte, iar în Top 10 se mai află Alexander Zverev (Germania), Holger Rune (Norvegia), Hubert Hurkacz (Norvegia), Taylor Fritz (SUA) şi Stefanos Tsitsipas (Grecia).

La dublu, locul 1 este ocupat de indianul Rohan Boppana, care a câştigat Australian Open alături de Matthwe Ebden, şi care, la 43 de ani, este cel mai în vârstă jucător devenit lider mondial.

Recordul precedent de cel mai în vârstă număr 1 la dublu masculin i-a aparţinut lui Mike Bryan, care avea 41 de ani şi 76 de zile când a ocupat ultima dată locul 1, în 2019.

Bopanna are 43 de ani şi 331 de zile.

În ceea ce priveşte jucătorii român, în clasamentul de dublu Victor Vlad Cornea ocupă locul 68, cu 1180 puncte.

La simplu, primul român în clasament este Nicholas David Ionel, aflat pe locul 265, cu 219 puncte, urmat de Marius Copil, pe locul 283, cu 198 puncte.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.