Fostul fotbalist olandez Clarence Seedorf, care a jucat la AC Milan în perioada 2002-2012, a denunţat ”un sistem rasist” în fotbal, relatează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu cred că Italia este o ţară rasistă. Mereu am crezut că, după douăzeci de ani, cunosc puţin despre Italia. Sunt oameni rasişti, da, ca peste tot. Dar uneori sistemul este mai rasist decât oamenii. Nu am primit nicio ofertă, nici măcar una după douăzeci de ani în Italia. E puţin ciudat”, a spus olandezul.

„Nu se întâmplă doar în Italia, este o problemă europeană. Nu vezi mulţi manageri de culoare, nu există oportunităţi. Am avut prima mea şansă serioasă în China”, a mai spus el.
 
Singurul jucător care a câştigat Liga Campionilor de patru ori cu trei cluburi diferite (Ajax 1995, Real Madrid 1998 şi AC Milan 2003 şi 2007) este în prezent liber de contract. Ultima sa experienţă datează din 2019, când era selecţionerul Camerunului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.