Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) speră că locurile de desfăşurare a competiţiilor de la Jocurile de la Beijing vor fi ocupate între 30% şi 50% din capacitatea lor datorită invitaţiilor, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Va fi un program pentru populaţia locală, care va face posibilă asigurarea prezenţei spectatorilor în tribune dar şi garantarea siguranţei tuturor participanţilor”, a explicat Christian Dubi, directorul executiv al CIO. marţi.pe site-ul organizatorilor.

"În ceea ce priveşte capacitatea, aş spune că dacă avem una din trei persoane (pe locurile din tribune) sau una din două, acesta ar fi deja un rezultat bun”, a afirmat el, în timp ce China are o politică foarte strictă împotriva Covid-19.

Organizatorii chinezi au renunţat, pe 17 ianuarie, la vânzarea de bilete pentru publicul larg, din cauza situaţiei epidemiologice, promiţând totodată că vor primi spectatorii prin invitaţie. În septembrie, deja interziseseră prezenţa spectatorilor din străinătate.

Situaţia poate fi diferită, în funcţie de arenele în interior sau exterior. "Dar lucrul bun este că vom avea spectatori. Nu numai chinezii, ci şi rezidenţii chinezi, am insistat asupra acestui punct. Prin urmare, vor fi şi expatriaţi”, a adăugat el, amintind că Jocurile Olimpice de la Tokyo vara trecută s-au desfăşurat cu uşile închise.

Jocurile Olimpice se desfăşoară în trei zone, la Beijing, în Zhangjiakou şi Yanqing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.