Chris Hoy, de şase ori campion olimpic la ciclism pe pistă, a declarat că este "optimist, pozitiv şi înconjurat de dragoste" după ce a fost diagnosticat anul trecut cu cancer, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Britanicul în vârstă de 47 de ani a postat pe Instagram un mesaj în care precizează că tratamentul său, care include chimioterapie, "decurge foarte bine".

"Continui să funcţionez, să merg pe bicicletă şi să îmi trăiesc viaţa în mod normal", a precizat el.

Hoy a câştigat şase medalii olimpice de aur în perioada 2004-2012.

De asemenea, el este de 11 ori campion mondial şi al doilea cel mai decorat ciclist olimpic din toate timpurile.

Fostul sportiv a explicat că diagnosticul său a fost un "şoc uriaş", venind după ce nu a avut niciun simptom.

El nu a dezvăluit tipul de cancer şi a adăugat: "De dragul tinerei mele familii, am sperat să păstrez această informaţie privată, dar, din păcate, mâna noastră a fost forţată. Deşi sunt recunoscător pentru orice sprijin, aş dori să mă ocup de acest lucru în mod privat”.

"Sunt optimist, pozitiv şi înconjurat de dragoste pentru care sunt cu adevărat recunoscător. După cum vă puteţi imagina, ultimele luni au fost incredibil de dificile. Cu toate acestea, în prezent mă simt bine. Urmează un an interesant de muncă, nu în ultimul rând cu Jocurile Olimpice de la Paris din iulie. Abia aştept să mă implic, să mă distrez şi să împărtăşesc asta cu voi toţi."

Hoy a câştigat argintul olimpic la sprintul pe echipe la Sydney 2000 şi primul său aur în proba de 1 km contratimp la Atena 2004, înainte de a obţine trei medalii de aur la Beijing 2008 şi alte două la Londra 2012.

El s-a retras din ciclism în 2013, palmaresul său de 17 titluri mondiale în patru discipline făcându-l cel mai de succes ciclist pe pistă din toate timpurile.

Doar Jason Kenny, cu şapte, a câştigat mai multe medalii olimpice pentru Marea Britanie decât Hoy, care a fost făcut cavaler în 2009.

În ultimii ani, Hoy a fost un expert şi comentator la BBC Sport.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.