Americanul Lance Armstrong, deposedat de cele şapte victorii în Turul Franţei (1999-2005) pentru dopaj, recunoaşte în podcastul The Great Unlearn că a suferit de "stres post-traumatic" după mărturisirile sale din 2013.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Când oamenii aud acest cuvânt, se gândesc imediat la bărbaţii care au fost la război şi şi-au pierdut prieteni, au văzut moartea de aproape sau au ucis oameni. Dar nu este rezervat exclusiv soldaţilor", explică el, conform AFP.

Deşi texanul a fost mult timp reticent în a urma o terapie, mărturisind în 2014 că modul său de a se trata era "să meargă pe bicicletă, să joace golf şi să bea o bere", el mărturiseşte că a avut în cele din urmă nevoie de ea din cauza "listei de procese lungi cât mâna" şi a scăderii veniturilor sale. "Într-o clipă, am trecut de la erou la zero. Nu poţi să treci prin toate aceste lucruri fără să suferi de stres post-traumatic", a spus el.

Aşa că Lance Armstrong a plecat în Tennessee pentru un refugiu terapeutic de cinci zile, "singur, zece ore pe zi". El explică: "Dacă experienţele mele anterioare au fost ca un plasture, aceasta a fost ca o operaţie majoră".

Fostul ciclist de la US Postal s-a retras definitiv din ciclism în ianuarie 2011, cu un an înainte ca Agenţia americană antidoping (USADA) să reuşească să dovedească dopajul său.

Uniunea Ciclistă Internaţională i-a interzis să mai practice ciclismul pe viaţă.

În 2013, într-un interviu acordat prezentatoarei Oprah Winfrey, Lance Armstrong a mărturisit practicile de dopaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.