Scene ireale în timpul etapei a şasea a Turului Bretaniei, de la Chateaubriand (Loire-Atlantique) la Plancoët (Côtes d'Armor). Cu 80 de kilometri înainte de final, aproape tot plutonul a fost angrenat într-o căzătură colectivă impresionantă, relatează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rutierii, care rulau cu 60 de kilometri pe oră, au căzut ca nişte piese de domino, unul după altul, pe un drum acoperit de o peliculă de pământ umed şi extrem de alunecos.

 

În ciuda prezenţei unui motociclist care să avertizeze asupra pericolului, bărbatul din fruntea plutonului a derapat şi a provocat haos în spatele său, aproape toţi urmăritorii săi izbindu-se unii de alţii. Mai mulţi motociclişti au fost răniţi, iar patru dintre ei au fost transportaţi la cel mai apropiat spital.

Cursa a fost neutralizată timp de o jumătate de oră înainte ca organizatorii să decidă anularea etapei.

"Toţi coechipierii mei au căzut. Colegul meu de cameră a terminat ziua în spital. Este un moment pe care cu siguranţă nu-l voi uita niciodată. Când m-am întors, i-am văzut pe toţi aceşti rutieri la pământ. A fost cu adevărat impresionant", a declarat Simon Pellaud, unul dintre puţinii participanţi care nu a fost implicat în accident, pentru France 3 Bretagne.

"Decizia (de a anula etapa) nu a fost uşor de luat.  În ceea ce priveşte accidentul, a fost doar un mic sector noroios pe un traseu frumos şi uscat. Trecerea a fost marcată de Garda Republicană cu un steag galben. A fost nevoie doar de această căzătură în faţă pentru a antrena întregul pluton. Este un fapt de cursă", a declarat Christophe Fossani, preşedintele Turului Bretaniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.