Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat, joi, că ediţia din 2021 a Cupei Mondale a cluburilor va fi găzduită de China. La competiţie vor participa 24 de echipe, dintre care opt din Europa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut la finalul unei reuniuni a Consiliului FIFA, la Shanghai. Membrii consiliului au ales China în unanimitate, a precizat Infantino, vorbind despre o “decizie istorică”.

Actuala Cupă Mondială a cluburilor se dispută cu participarea a doar şapte echipe, între care se numără şi câştigătoarea Ligii Campionilor Europei,

Ediţiile din 2019 şi 2020 vor avea loc în Qatar.

Proiectul Cupei Mondiale a cluburilor cu 24 de echipe din iunie 2021 a fost adoptat de Consiliul FIFA în luna martie, la Miami, însă fără voturile UEFA, care denunţă lipsa de transparenţă a preşedintelui şi concurenţa cu reforma sa a LC.

Preşedintele FIFA a declarat, joi,că turneul va include şi opt echipe europene. Noua formulă a Cupei Mondiale a cluburilor va avea loc din patru în patru ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.