Procurorul general al Chinei a declarat, marţi, că a ordonat arestarea fostului vicepreşedinte al Federaţiei Chineze de Fotbal, Du Zhaocai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul ministru adjunct al sporturilor Du "a fost suspectat că a acceptat mită", iar cazul său a fost transferat pentru "examinare şi urmărire penală", a precizat acesta pe site-ul său oficial.

"Procuratura Supremă a Poporului a luat o decizie de arestare a lui Du Zhaocai pentru suspiciune de luare de mită, în conformitate cu legea", notează sursa citată.

Du este, de asemenea, un fost vicepreşedinte al Confederaţiei Asiatice de Fotbal, al Comitetului Olimpic Chinez şi un fost membru al Consiliului FIFA.

Cazul lui Du este cel mai recent dintr-o creştere recentă a numărului de anchete anticorupţie privind înalţi oficiali din fotbalul chinezesc.

Zeci oficiali care lucrează în sectorul fotbalului au fost plasaţi sub investigaţie începând din noiembrie anul trecut, a anunţat presa de stat săptămâna aceasta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.