Cosmin Radu a fost căpitan al echipei naţionale de polo a României, iar anul acesta s-a retras din activitate, fiind în prezent vicepreşedinte al Federaţiei Române de Polo: El a declarat, pentru News.ro, că se bucură că a reuşit să rămână în lumea acestui sport şi după retragerea din activitate, apreciind că are multe de învăţat din noua sa postură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce cuvânt ar descrie cel mai bine anul 2021?

Nu am neapărat un cuvânt. Pentru mine a reprezentat încheierea carierei sportive şi începutul carierei administrative. Partea pozitivă este că am rămas în lumea polo-ului şi mă bucur că pot aduce ceva din experienţa mea. E ceea ce mi-am dorit, deci nu am de ce să mă plâng.

Profesional, care a fost cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat anul acesta?

Câştigarea campionatului Croaţiei, ultimul meci, ultimul şut, victorie, a fost o onorare a carierei mele, apoi că am fost ales vicepreşeinte a federaţiei, deşi asta a reprezentat mai mult o responsabilitate decât o realizare.

Şi 2020, şi 2021, au fost ani sub semnul pandemiei. Ce îi diferenţiază? Pe care îl consideraţi, totuşi, „mai bun”?

Cred că diferenţa este că toată lumea s-a adaptat la stilul de viaţă al pandemiei. Din anumite puncte de vedere da, anumite restricţii mi-au îngrădit cumva opţiunile de distracţie, dar în final ne-am adaptat.

Care au fost cele mai slabe puncte ale anului?

Nu mă gândesc prea mult la chestiile astea, în general sunt optimist,. Pe plan sportiv nu a mers prea bine, am ieşit din cupa LEN, nu ne-am calificat la Olimpiadă...

Ce am avut de învăţat de la 2021?

Am avut de învîţat multe lucruri, am decoperit partea nevăzut a polo-ului, într-un fel sunt începător în anumite situaţii, dar îmi place asta, devin mai bun, avansez şi asta este important.

Cum credeţi ca va fi 2022? Ce proiecte aveţi? Ce aşteptări aveţi de la anul care vine? Cum vi-l doriţi?

Încerc pe plan personal şi profesional să iasă totul cât mai bine, sunt căpos, ţin de planurile mele. Am multe idei, vreau să le pun în practică şi sper să reuşesc.

Cine credeţi ca ar fi „Omul anului” în România? Poate fi şi un personaj colectiv.

Cu siguranţă sunt multe persoane care merită nominalizate şi nu pot da doar un singur nume.

La 26 mai, Cosmin Radu a jucat ultimul meci din cariera de 25 de ani, pentru Mladost Zagreb, care a câştigat titlul naţional la lovituri de departajare. Cosmin Radu, pentru mulţi ani căpitan al naţionalei României, a marcat golul decisiv.

Cosmin Radu are 40 de ani şi a jucat în peste 450 de meciuri pentru România.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.