Jucătorul chinez de badminton Chen Long, campion olimpic la Rio în 2016 şi dublu medaliat cu aur în Cupa Mondială, şi-a anunţat retragerea din activitate la vârsta de 34 de ani, "copleşit de emoţii", scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chen Long, cel mai de succes chinez în sportul său după Lin Dan, nu a mai participat la o competiţie majoră de când a pierdut finala olimpică de la Tokyo, în 2021, în faţa danezului Viktor Axelsen. "Am decis să-mi închei cariera sportivă pentru echipa naţională", a declarat Chen Long într-un mesaj pe reţeaua de socializare Weibo vineri seară, mulţumind coechipierilor, rudelor şi fanilor pentru sprijinul lor.

"Badmintonul este pasiunea vieţii mele şi am fost incredibil de norocos să port tricoul echipei Chinei", a declarat el, spunând că a fost "copleşit de emoţie" şi că acum vrea "să împărtăşească experienţa sa cu tinerii jucători".

La o ceremonie organizată vineri de Federaţia chineză de badminton, el a spus că vrea să petreacă mai mult timp cu soţia şi fiul său, potrivit agenţiei China Nouă.

Chen Long este adesea eclipsat de Lin Dan, compatriotul său şi legenda badmintonului, dar palmaresul său este impresionant.



El a câştigat bronzul, aurul şi argintul la simplu masculin la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), Rio (2016) şi, respectiv, Tokyo (2021).

De asemenea, Chen Long a câştigat de două ori Campionatul Mondial (2014, 2015) şi are cinci victorii la Sudirman Cup (dublu mixt) şi trei la Thomas Cup (dublu masculin).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.