Suedeza Charlotte Kalla, triplă campioană olimpică şi triplă campioană mondială la schi fond, se va retrage din activitate la finalul acestui sezon, la vârsta de 34 de ani, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu a fost o decizie uşoară, dar până la urmă curiozitatea pentru viaţa în afara unei cariere sportive de nivel înalt a prevalat asupra investiţiilor necesare pentru a continua", a explicat ea, într-un mesaj pe Instagram.

Originară din nordul extrem suedez, ea îşi va încheia oficial cariera la nivel înalt de 16 ani după campionatele naţionale organizate la începutul lunii aprilie, la Norbotten, unde şi-a început drumul în sport, la şapte ani.

După şase medalii de argint şi trei de aur câştigate la Vancouver (2010), Soci (2014) şi Pyeongchang (2018), ea a terminat departe de podium la ultimele Jocuri Olimpice de la Beijing.

Retragerea ei vine la scurt timp după cea a sportivei norvegiene Therese Johaug, de asemena specialistă în probele de schi fond, care a anunţat la începutul lunii martie că îşi încheie cariera, după trei medalii de aur individuale cucerite la Beijing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.