Una dintre cele opt etape ale Grand Chess Tour 2019 va avea loc la Bucureşti în luna noiembrie, la care urmează să participe 10 dintre cei mai buni 12 şahişti ai lumii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grand Chess Tour este o competiţie comparabilă cu Liga Campionilor la fotbal, la care participă maeştri precum norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial în exerciţiu, Fabiano Caruana, finalistul ediţiei precedente, sau foştii lideri mondiali, Viswanathan Anand si Vladimir Kramnik.

Circuitul din 2019 a fost extins la opt etape găzduite pe patru continente, iar cea de-a şasea, care va purta numele Superbet Rapid & Blitz, se va disputa la Bucureşti între 4 şi 11 noiembrie. Finala va avea loc la Londra, în luna decembrie, unde se va acorda şi marele premiu în valoare de 1,75 milioane de dolari.

Vedetele turneului vor fi Magnus Carlsen, puştiul minune care în 2014 a bifat cel mai mare scor din istorie, 2882, şi Fabiano Caruana, americanul de origine italiană care îi ameninţă supremaţia. Astfel, românii pot vedea la Bucureşti o reeditare a finalei Campionatului Mondial de anul trecut câştigată de nordic după prelungiri, adică partide rapide, de 25 minute pe ceas, introduse pentru departajare după ce primele 12 dueluri s-au încheiat remiză.

Dintre cele şapte etape preliminare doar două, cea din Croaţia şi a doua din Saint Louis, se vor desfăşura în format clasic, adică 12 jucători, fiecare cu fiecare, 130 de minute +30 secunde suplimentare pe mutare după expirarea timpului acordat iniţial. Restul de cinci, inclusiv cea de la Bucureşti, sunt de 10 jucători (9 runde), se vor juca după sistemul şah rapid, fiecare cu fiecare câte o singură partidă, 25 de minute de fiecare jucător, şi blitz, fiecare cu fiecare câte 2 partide (deci 18 runde), 5 minute pentru fiecare jucător.

Cel mai mare operator de pariuri sportive şi jocuri de noroc din România a devenit partener al Grand Chess Tour (GCT), iar una dintre cele opt etape ale Marelui Turneu va primi numele Superbet Rapid & Blitz şi va fi găzduită de Bucureşti în noiembrie 2019.

”Grupul nostru s-a alăturat unor companii mondiale de renume, precum Vivendi SA, Tata Steel India, Saint Louis Chess Club, Chess Promotions, Lohia Foundation sau DeepMind, compania de Artificial Intelligence a Google şi a devenit sponsor al celei de-a cincea ediţii a Grand Chess Tour”, a declarat Vlad Ardeleanu, director general al Superbet România.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.