Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, speră că invazia Rusiei din Ucraina se va încheia curând pentru ca naţionala rusă să poată participe la competiţiile europene, dar până atunci va rămâne în aplicare decizia excluderii acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu este o decizie luată azi. Decizia pentru naţionala şi cluburile Rusiei cu privire la suspendarea lor a fost o decizie până la noi ordine. Aceasta înseamnă că monitorizăm situaţia şi, până când vom hotărî altfel, această decizie va rămâne valabilă. Deci nu trebuie să luăm o decizie de fiecare dată când apare o altă competiţie. Cu toţii sperăm că războiul se va încheia cât mai curând posibil pentru ca naţionala să poată participa la competiţia noastră. Dar, dată fiind situaţia, nici măcar nu putem discuta. Este un amestec de politică şi sport. Nu pot să spun nimic şi să decid asupra faptului că dacă se va semna un acord, vor putea concura. Ceea ce putem face este să pledăm pentru pace şi sperăm că războiul se va termina curând, după care vom decide ce facem", a spus preşedintele UEFA.

Rusia are interdicţie de participare la competiţiile UEFA şi FIFA. Tragerea la sorţi a Campionatului European din 2024 va avea loc la 9 octombrie, iar Rusia nu va fi inclusă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.