Tribunalul Federal de la Lausanne a respins apelul clubului Cardiff, în disputa cu FC Nantes privind transferul lui Emiliano Sala în ianuarie 2019, relatează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În hotărârea sa, Curtea Federală a respins apelul clubului galez la autoritatea judiciară elveţiană şi l-a obligat la plata cheltuielilor de judecată (47.000 de franci elveţieni, adică 48.000 de euro) aferente procedurii, precum şi la plata a 57.000 de franci elveţieni (58.200 de euro) drept compensaţie pentru costurile suportate de FCN.

A fost ultimul pas juridic în disputa dintre cele două cluburi. Transferul de 17 milioane de euro a fost o sursă de dispută de lungă durată. Încă de la început, clubul galez a pus la îndoială validitatea acordului legat de o clauză privind prima de semnare a argentinianului. Toate aceste proceduri au fost pierdute de actuala echipă din Championship (D2 engleză). De asemenea, ei susţin că FC Nantes a lucrat la acest transfer cu un agent fără licenţă (Willy McKay).

"Este logic că Tribunalul federal elveţian a confirmat sentinţa pronunţată la 26 august 2022 de TAS, în termeni clari şi, uneori, duri la adresa clubului din Cardiff", au declarat Jérôme Marsaudon şi Louis-Marie Absil, avocaţii lui FC Nantes.

"Suntem, evident, mulţumiţi de această decizie, regretând în acelaşi timp neclintirea de care a dat dovadă clubul Cardiff pentru a se sustrage obligaţiilor sale de la acest tragic accident".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.