Fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a fost "agresiv" după finala Cupei Mondiale de fotbal feminin şi a făcut gesturi "nepotrivite" la adresa jucătoarelor engleze, potrivit preşedintelui Federaţiei Engleze de Fotbal, Debbie Hewitt, într-o declaraţie publicată miercuri de FIFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forull mondial a publicat un rezumat al mărturiilor strânse  de Comisia sa disciplinară, care a determinat-o, la 30 octombrie, să îl suspende pe Rubiales pentru trei ani din toate activităţile legate de fotbal ale Fifa.

Rubiales nu doar că a sărutat-o pe atacanta spaniolă Jenni Hermoso "complet şi cu forţa pe gură", a relatat preşedintele Asociaţiei de Fotbal (FA), dar s-a comportat agresiv şi cu unele jucătoare engleze, potrivit acesteia.

Potrivit FIFA, Hewitt a declarat că Rubiales a "atins şi mângâiat faţa jucătoarei engleze Laura Coombs, ceea ce (preşedintei FA) i s-a părut uşor ciudat, iar apoi a sărutat-o cu forţa pe obraz pe jucătoarea engleză Lucy Bronze".

Fostul om forte al fotbalului spaniol "a îmbrăţişat cu efuziune şi a sărutat cu forţa alte jucătoare, pe obraji, ţinându-le de cap şi mângâind în mod nepotrivit anumite părţi ale corpului lor", a povestit Howe într-o altă declaraţie, redactată împreună cu federaţia neozeelandeză.

În răspunsul său, Rubiales a găsit "dezgustător" faptul că Hewitt l-a descris ca fiind "un fel de ciudat" şi a acuzat-o de "minciuni flagrante" sau de "a vorbi din ignoranţă".

În ceea ce o priveşte pe Coombs, el a explicat că a "încercat să o consoleze" după accidentarea sa din finală, în urma căreia a rămas cu un bandaj pe cap şi cu copci.

Preşedintele FA a remarcat, de asemenea, tonul "neplăcut şi inutil de agresiv" al spaniolului, care a fost "nemulţumit" de locul pe care i l-a acordat staful FIFA înainte de ceremonia de decernare a medaliilor.

La 20 august, la câteva minute după ce La Roja câştigase titlul mondial feminin la Sydney, conducătorul spaniol, în vârstă de 46 de ani, a surprins-o pe atacanta Jenni Hermoso sărutând-o pe gură şi provocând indignare în Spania şi în întreaga lume.

Sub presiune, Rubiales a demisionat în cele din urmă la 10 septembrie, susţinând că este victima unei "campanii disproporţionate".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.