Federaţia spaniolă de fotbal s-a plâns la UEFA de ingerinţa guvernului spaniol, în cazul în care Luis Rubiales va fi demis din funcţia de preşedinte. Acest lucru ar putea duce la excluderea cluburilor spaniole din cupele europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspendat pentru 90 de zile de către Fifa pentru sărutul forţat pe care l-a dat jucătoarei Jenni Hermoso după titlul mondial feminin, Rubiales  se află şi sub presiunea guvernului spaniol pentru a demisiona.

Vicepreşedintele guvernului, Yolanda Díaz, şi ministrul Miquel Iceta, care este şi preşedinte al Consiliului Superior al Sportului (CSD), au condamnat acţiunile sale şi i-au cerut acestuia să-şi asume responsabilitatea. O plângere a fost depusă la Tribunalul Administrativ al Sportului (TAD) pentru "infracţiuni foarte grave".

Potrivit postului de radio spaniol Onda Cero, Andreu Camps, secretarul general al RFEF şi prieten apropiat al lui Rubiales, s-a plâns la UEFA că guvernul spaniol intervine în conducerea federaţiei. Acest lucru este strict interzis de regulamentele confederaţiei europene.

"Singura intenţie a lui Camps este de a determina UEFA să ameninţe guvernul spaniol cu suspendarea RFEF şi, în consecinţă, cu excluderea din toate competiţiile europene", a mărturisit un politician spaniol sub acoperirea anonimatului.

Conform statutului UEFA, asociaţiile "îşi gestionează afacerile în mod independent şi fără influenţa nejustificată a unor terţe părţi. Orice organism sau decizie a unui organism care nu a fost ales sau numit în conformitate cu procedura menţionată, chiar şi cu titlu provizoriu, nu va fi recunoscut de UEFA". Sancţiunile pot include excluderea din toate competiţiile europene.

După ce a lăsat să se înţeleagă în mai multe mass-media că va demisiona, Luis Rubiales şi-a anunţat în cele din urmă decizia de a rămâne în funcţie în cadrul adunării generale extraordinare a organismului, vinerea trecută. El a insistat că sărutul a fost consimţit, înainte ca Federaţia de Fotbal sî încere să demonstreze că într-adevăr aşa a fost, cu imagini în sprijinul său.

De la începutul afacerii, UEFA a rămas foarte tăcută pe această temă. Potrivit presei spaniole, acest lucru se datorează în parte prieteniei strânse dintre Rubiales, vicepreşedinte al confederaţiei europene, şi Aleksander Ceferin, preşedintele acesteia. Luni, federaţia spaniolă a convocat o reuniune "extraordinară şi urgentă" cu preşedinţii federaţiilor teritoriale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.