Actualul preşedinte al Barcelonei, Joan Laporta, a fost inculpat în ancheta privind scandalul arbitrajului în care este implicat clubul catalan, a anunţat miercuri justiţia spaniolă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barcelona şi foştii săi preşedinţi Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell fuseseră deja acuzaţi de corupţie în acest caz, la fel ca şi José Maria Enriquez Negreira, fostul înalt oficial al arbitrajului spaniol aflat în centrul anchetei, şi fiul acestuia.

Laporta, care nu fusese inculpat până acum, este acuzat acum în calitate de preşedinte al clubului în timpul primului său mandat, care a durat din 2003 până în 2010.

În raportul său publicat miercuri, judecătorul însărcinat cu ancheta a explicat că, în opinia sa, nu poate beneficia de prescripţie, având în vedere gravitatea acuzaţiilor.

Potrivit acuzării, clubul catalan i-a plătit în total peste 7,3 milioane de euro lui Negreira între 2001 şi 2018. Aceste plăţi au fost efectuate prin intermediul Dasnil 95, o companie deţinută de fostul arbitru, şi au luat sfârşit atunci când acesta şi-a pierdut poziţia de arbitru numărul 2 al Spaniei.

Supranumit "afacerea Negreira", scandalul a afectat Barça timp de luni de zile, clubul negând orice abatere.

Ancheta a căpătat o nouă dimensiune la sfârşitul lunii septembrie, odată cu percheziţia la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor (CTA), corpul de arbitri spaniol, aflat în incinta Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) din Las Rozas, în apropiere de Madrid.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.