Căutările autorităţilor britanice pentru găsirea avionului în care se aflau fotbalistul Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson se reiau astăzi, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) a anunţat că nava Geo Ocean II va ajunge în zona în care vor avea loc căutările la ora 09.00 GMT. Alături de o navă finanţată din fonduri private, aceasta va scana fundul mării cu sonarul.

Căutările anunţate de AAIB ar urma să dureze trei zile. Căutările finanţate prin fonduri private vor continua până la găsirea avionului.

Miercuri, AAIB a anunţat că resturi de la un avion, probabil de la aparatul de zbor în care se afla Emiliano Sala, au fost găsite pe o plajă din Franţa şi că vor avea loc căutări pe fundul mării, pe o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

Autorităţile britanice au stabilit, după analizarea traseului avionului şi a ultimei poziţii ştiute a aparatului de zbor, o zonă prioritară de căutare a avionului pe fundul mării, cu o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.