Gimnasta Cătălina Ponor, medaliată cu aur la bârnă, la CE de la Cluj, a declarat, duminică, referindu-se la distincţia primită că nici nu poate să vorbească de emoţie, în timp ce Marian Drăgulescu (argint la sărituri) a spus că a devenit cel mai medaliat sportiv român, iar Larisa Iordache (bronz la bârnă) s-a arătat ”puţin dezamăgită” de evoluţia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost bine, un pic de emoţie, dar am trecut peste. Emoţiile au fost constructive şi asta mi-a adus medalia de azi, nici nu mai pot să vorbesc. Încă mai îmi tremură mâinile, pentru că am muncit foarte mult, mi-am dorit medalia din tot sufletul, mi-am dorit să mai cânte încă o dată imnul pentru noi românii. Mă bucur că am reuşit, iar medalia de azi intră la acele medalii speciale, între cele de la Atena. Dedic medalia tuturor românilor, în special părinţilor mei. Cu siguranţă voi merge mai departe. Când veţi auzi din gura mea că mă retrag, atunci mă voi retrage. Nu am spus şi nici nu o voi spune. Despre Tokyo... să o luăm pas cu pas, am trecut de aceste Europene, le-am aşteptat cu mult drag, şi vin Mondialale. Bucuria atât a fost, cât am fost pe podium, dar acum trebuie să ne întoarcem la muncă. Azi au fost emoţii constructive, pe care le-am mai avut în 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, pentru că atunci mă duceam cu <nesimţire>, cum se spune, fără să bag în seamă ce e în concurs, mă bucur că am reuşit ca atunci”, a declarat Cătălina Ponor.

La rândul său, Marian Drăgulescu, medaliat sâmbătă cu aur la sol, iar duminică la sărituri, cu argint, a declarat: ”Cu astea două medalii, de la Cluj, am 31, sunt cel mai medaliat sportiv român la Europene, Mondiale şi Olimpiadă. Mă mândresc cu asta. Medalia de azi a fost un bonus, m-am bucurat şi pentru ea şi că am plecat cu fruntea sus de aici şi am adus bucurie tuturor. Normal, aceste medalii dau motivaţie, încredere. Simt că pot face faţă pe plan european şi mondial, iar cât pot, de ce nu? Mi-a plăcut foarte mult la Cluj sala, publicul călduros, ne-a transmis energie pozitivă”.

Larisa Iordache, revenită într-o mare competiţie după o perioadă îndelungată de accidetări, a spus că e fericită pentru că a urcat pe podium, dar şi ”puţin dezamăgită” de greşeala de la coborârea de pe bârnă.

”Doar medalia de bronz, azi. Mă bucur că am ajuns pe podium la Europene, având în vedere toate cele întâmplate în ultimele două luni, cu doar o lună de pregătire, dar am pierdut fix pe greşeala mea şi nu mi-o pot ierta. Sunt într-un fel dezamăgită de mine, puteam să fac o coborâre foarte bună de pe bârnă şi eram foarte sus. Finala a fost bună, ne-au ajutat mult oamenii din sală, au fost deschişi din prima clipă, a fost pentru prima dată în viaţa mea când am trăit o astfel de atmosferă. Pentru noi a fost <waw>. E un nou început pentru mine şi sper să fie cât mai bine, să fiu sănătoasă. Le mulţumesc antrenorilor mei, soţii Moldovan, mi-au fost alături în fiecare clipă. Larisa merge mai departe. Sper ca atunci când ajung la Mondiale să fiu în forma care îmi place”, a declarat Larisa Iordache.

Cătălina Ponor a câştigat, duminică, medalia de aur la bârnă, Larisa Iordache pe cea de bronz, tot la bârnă, iar Marian Drăgulescu a fost medaliat cu argint la sărituri, după ce obţinuse aurul european la sol, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

La rândul său, Marian Drăgulescu (36 de ani) şi-a trecut în cont, duminică, medalia de argint la sărituri, după cea de aur, obţinută sâmbătă la sol. El are deja în palmares zece titluri europene – patru la sol (CE din 2000, 2004, 2005, 2017), trei la sărituri (2002, 2004, 2006), două cu echipa (2002, 2004) şi unul la individual-compus (2004), şi a depăşit-o pe Nadia Comăneci, care avea nouă titluri continentale: trei la individual-compus (1975, 1977, 1979), două la paralele (1975, 1977), două la sărituri (1975, 1979), unul la bârnă (1975) şi unul la sol (1979).

La rândul său, Cătălina Ponor (29 de ani), care a primit medalia de aur, duminică, chiar de la Nadia Comăneci, a adunat opt astfel de medalii la Europene – cinci la bârnă (2004, 2005, 2006, 2012, 2017), două cu echipa (2004, 2012) şi una la sol (2004).

Cătălina Ponor a fost iniţial calificată şi la sol, dar a ratat ultimul act după declasarea notei, în absenţa unui element obligatoriu în exerciţiu.

De asemenea, Larisa Iordache (20 de ani) a obţinut a 12-a medalie europeană din carieră, având cinci medalii de aur până în prezent: cu echipa (2012, 2014), la sol (2012, 2014), bârnă (2013).

România şi-a încheiat participarea la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca cu patru medalii, obiectivul fiind de câştigare a 2-3 distincţii.

Celelalte finale ale zilei de duminică sunt la bară fixă (masculin), respectiv sol (feminin).

În celelalte finale pe aparate, de sâmbătă, titlurile europene au fost cucerite de Eleftherios Petrounias (Grecia, la inele), Nina Derwael (paralele), David Beliavski (cal cu mânere, Rusia), Coline Devillard (sărituri, Franţa). Duminică, la paralele, s-a impus Oleg Verniaiev (Ucraina).

Vineri, în finală la individual-compus feminin, Ioana Crişan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cîmpian pe poziţia a 23-a.

La competiţia de la Cluj-Napoca participă 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie au revenit în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.

Campionatele Europene din 2018, care vor avea şi probă pe echipe, vor avea loc la Glasgow. De asemenea, UEG a anunţat, duminică, faptul că următoarea ediţie a competiţiei individuale, la fel ca şi cea de acum, de la Cluj, se va desfăşura în Polonia, la Szczecin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.