Canoistul Cătălin Chirilă a declarat, sâmbătă, că la ceremonia de premiere, unde a primit medalia de aur în proba de 1000 de metri, s-a gândit la Ivan Patzaichin, care devenea campion olimpic tot la Munchen, în aceeaşi probă, în urmă cu 50 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost o cursă foarte grea, mai greu decât mă aşteptam. Prima parte am controlat cursa, iar finişul a fost foarte greu, puternic. Mi-am dorit să-l înving din nou pe Martin Fuksa, o legendă în canoe. Pe podium, când am urcat, m-am gândit la domnul Ivan, medalia îi este dedicată memoriei lui", a declarat Chirilă, la TVR1.

El a afirmat că duminică va avea o cursă mult mai grea la 500 metri. "Mâine va fi crunt pentru mine, nu este proba mea favorită, dar am muncit mult şi sper să reuşesc şi acolo o medalie", a menţionat el.

Sportivul Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri de la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen.

Chirilă a condus aproape integral cursa şi a încheiat cu timpul de 3:49.681.

El a fost urmat de sportivul ceh Martin Fuksa şi de italianul Carlo Tacchini.

Chirilă, campion mondial la Halifax, este calificat şi în proba de canoe-500 metri, care va avea loc duminică.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.