Cartea "De la Nadia până azi", scrisă de americanca Dvora Meyers, a fost lansată, joi, la librăria Humanitas, în cadrul evenimentului fiind prezentat şi un mesaj din partea Nadiei Comăneci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartea cuprinde pasaje în care sunt prezentate motivele pentru care gimnastica a decăzut în România şi în Europa de Est, dar se vorbeşte şi despre schimbarea sistemului de punctaj în gimnastica mondială.

"Am crescut iubind gimnastica românească. Am crescut cu Lavinia Miloşovici câştigând ultimul 10 perfect la Barcelona. Nu prea poţi fi un fan al gimnasticii, fără să fii un fan al gimnasticii româneşti. Pentru mine, care am făcut gimnastică, cea mai mare admiraţie o am pentru gimnastele române, care au un echilibru incredibil la bârnă şi ăsta e unul dintre motivele pentru care iubesc gimnastica românească. Chiar dacă nu am putut veni în România pentru documentare, am încercat să identific motivele declinului gimnasticii româneşti", a declarat autoarea volumului.

Fosta gimnastă Andreea Răducan, prezentă la lansare, a declarat că dacă ar fi s-o ia de la capăt, ar face totul la fel. "Iubim gimnastica. Mi-aş fi dorit să rămână nota zece. Eu am crescut cu Nadia şi poveştile despre Nadia. Gimnastica e un sport care cere multe sacrificii şi secretul ascuns de la Deva era foarte multă muncă. Dacă ar fi să o iau de la capăt, aş face-o negreşit, chiar şi pe codul nou, pentru că am iubit ceea ce am făcut. Nu avem o scuză pentru că s-a schimbat codul de punctaj. A câştigat cel care a înţeles că trebuie să se schimbe. Este o perioadă destul de grea pentru noi şi nu aş putea spune că e un singur vinovat, e un cumul de greşeli pe care le-am repetat. Trebuie să ne dăm seama că am pierdut un pic pasul cu gimnastica de înaltă performanţă şi avem nevoie de răbdare şi multă muncă", a declarat Răducan.

La lansarea de carte a participat şi fosta campioană olimpică Gabriela Szabo. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.