Carmen Tocală, fost preşedinte al FR Baschet, a fost aleasă, joi, membru în Boardul Central al Federaţiei Internaţionale (FIBA). În luna iunie, ea a devenit şi vicepreşedinte al FIBA Europe, fiind prima femeie aleasă în această funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt un om împlinit profesional”, a declarat, joi, Carmen Tocală, pentru News.ro.

La Congresul FIBA, care se desfăşoară în aceste zile, 156 de reprezentanţi ai federaţiilor naţionale din lume au ales componenţa Boardului Central, precum şi preşedintele forului pentru următorii patru ani.

FIBA va fi condusă de Hamane Niang, care a fost ales în unanimitate, şi anterior a fost vicepreşedinte al forului.

Boardul Central numără 13 membri, între care se află şi Carmen Tocală, ea fiind desemnată drept prima opţiune a Europei pentru această funcţie.

Prima şedinţă a Boardului va avea loc în 14 septembrie, la Beijing, acolo unde se desfăşoară Cupa Mondială 2019.

Carmen Tocală (57 de ani) activează de nouă ani în Board-ul FIBA Europe, iar în cariera sa a condus FR Baschet, timp de 13 ani, precum şi Autoritatea Naţională pentru Sport.

Este fostă jucătoare a naţionalei României, iar după ce a încheiat sportul de performanţă a fost antrenor şi manager.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.