Căpitanul echipei Luton, Tom Lockyer, care a suferit un stop cardiac în timpul unui meci de la jumătatea lunii decembrie, a anunţat că va consulta cardiologii la începutul anului viitor pentru a decide viitorul său în fotbal. El a mulţumit personalului medical care i-a salvat viaţa şi i-a sfătuit pe oameni să înveţe tehnicile de resuscitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aş dori doar să spun că sunt foarte bine şi mă simt foarte bine după stopul cardiac pe care l-am suferit la Bournemouth. Motivul pentru care sunt atât de bine se datorează acţiunilor eroice ale jucătorilor, stafului, medicilor şi paramedicilor. Sunt recunoscător că atunci când mi s-a întâmplat asta, am fost înconjurat de aceşti eroi. Mi-au salvat viaţa. Nu voi uita niciodată ce au făcut pentru mine.

Deşi sunt trist să nu fiu implicat, sunt mândru când îi văd pe băieţi care continuă lupta fără mine. Spiritul de luptă pe care l-am văzut în ultimele trei jocuri mi-a dat un impuls atât de necesar. Voi face tot ce pot, în orice mod posibil, pentru a ajuta clubul. În ce calitate rămâne de decis, deoarece urmează să mă întâlnesc cu specialişti în noul an.

Nu pot sublinia suficient cât de important este ca tot mai mulţi oameni să cunoască tehnicile de resuscitare. Salvează literalmente vieţi, ca a mea. Vă rugăm să consultaţi site-ul British Heart Foundation pentru informaţii de bază sau să vă înscrieţi la un curs. Nu ştii niciodată când ai putea avea nevoie de el.

Am fost copleşit de sprijinul pe care l-am primit şi vă mulţumesc tuturor pentru mesajele, scrisorile, cadourile şi urările de bine. Văzând bannerele de pe teren şi auzind numele meu scandat a însemnat foarte mult pentru mine şi familia mea.

În cele din urmă, aş dori să le mulţumesc celor de la Bournemouth, lui Gary Sweet, Rob Edwards şi Luton Town pentru sprijinul pe care l-au oferit familiei mele în acest timp.

Sper ca toată lumea să aibă un An Nou foarte fericit şi cele mai bune urări pentru 2024
", a spus el.

Lockyer, căpitanul echipei Luton, în vârstă de 29 de ani, s-a prăbuşit în repriza a doua a meciului cu Bournemouth şi a fost transportat la spital, iar meciul a fost abandonat.

Jucătorul a fost externat joi, după ce i s-a montat un defibrilator cardioverter implantabil (ICD).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.