Canadianul Jacques Villeneuve, campionul mondial de Formula 1 din 1997, va lipsi de la ediţia centenară a cursei de 24 de ore de la Le Mans (10-11 iunie) şi va fi înlocuit de francezul Tristian Vautier, a anunţat joi echipa Vanwall.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa a dezvăluit pe reţelele sale de socializare trio-ul care va participa la celebra cursă de anduranţă: francezul Tom Dillmann, argentinianul Esteban Guerrieri şi Tristan Vautier, în vârstă de 33 de ani, care îl înlocuieşte pe Villeneuve, în vârstă de 52 de ani.

În timp ce echipa s-a mulţumit să dezvăluie cele trei nume fără explicaţii, şeful echipei Vanwall, Colin Kolles, a continuat să justifice alegerea pentru săptămânalul AUTOhebdo.

"Există două motive pentru decizia noastră. Primul este că nu are suficient kilometraj pe maşina noastră din cauza diverselor circumstanţe. Al doilea este că soţia sa aşteaptă un copil peste câteva zile. De aceea am decis că ar fi mai bine pentru el să nu piloteze la Le Mans", explică el.

Jacques Villeneuve, care a participat de două ori la cele 24 de ore de la Le Mans (2007, 2008), a avut un început de sezon dificil, cu trei abandonuri în trei curse în Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.