Dublul campion olimpic japonez la patinaj artistic Yuzuru Hanyu se retrage la vârsta de 27 de ani, scrie lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu voi mai concura cu alţi patinatori în competiţii”, a declarat el la o conferinţă de presă la Tokyo, adăugând că de acum înainte vrea să se concentreze pe spectacolele de patinaj pentru a continua să-şi încânte numeroşii fani.

Patinatorul câştigase aurul olimpic la Jocurile Olimpice de la Soci din 2014, la doar 19 ani, apoi şi-a păstrat titlul în 2018 la Pyeongchang.

Însă cariera sa a fost afectată de accidentări recurente la glezne din 2018.

De asemenea, de două ori campion mondial (2014, 2017), Hanyu este un erou naţional în Japonia, unde în 2018 a devenit cel mai tânăr laureat al Premiului de Onoare al naţiunii, una dintre cele mai înalte distincţii ale ţării.



Deşi rar în mass-media şi absent de pe reţelele de socializare, Hanyu are legiuni de adoratori în Japonia şi în alte părţi ale lumii, supranumit "fanyus”.

Una dintre tradiţiile lor este să arunce pe gheaţă jucării de pluş Winnie the Pooh după fiecare reprezentaţie a idolului lor, care poartă mereu cu el o cutie de şerveţele cu o imagine a acestui personaj pentru copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.