Ana-Maria Popescu şi Loredana Dinu, membre ale echipei feminine de spadă a României, campioană olimpică la JO de la Rio, au fost alese, miercuri, în Comitetului Executiv al FR Scrimă. Ana-Maria Popescu spune că la federaţie este nevoie de o echipă la fel de sudată precum cea care a cucerit aurul olimpic anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Spada a rămas pe podium, ca să mă exprim aşa. Mă bucur că oamenii au încredere în noi. A contat cred ceea ce am realizat pe planşă. Dar la ce ne-am înhămat acum nu mai contează. Oricât de campioane am fi noi şi oricâte medalii am fi cucerit, aici este vorba de altceva şi trebuie să facem tot ce ţine de noi să ajutăm scrima românească, indiferent că vorbim de actualii sportivi sau de juniorii pe care îi avem. Sunt foarte multe lucruri de făcut, trebuie să formăm o echipă. Eu făceam echipă cu oricine ar fi câştigat aceste alegeri, sper să putem colabora foarte bine între noi, pentru că este nevoie de o echipă, exact cum am fost noi la Rio, aşa trebuie să fim şi aici, să dăm totul pentru scrimă", a spus ea.

Întrebată ce ar trebui făcut la început, Ana-Maria Popescu a răspuns: "Momentan nu pot să punctez, pentru că am în cap foarte multe idei, proiecte. Pe mine mă interesează cel mai mult promovarea acestui sport şi, pe lângă asta, vreau să fiu vocea sportivilor şi a antrenorilor, pentru că de multe ori uităm că prin ei vin rezultatele. Îmi asum acest rol, să merg să vorbesc să aflu problemele, pentru că toţi ştim să vorbim foarte frumos, toţi ştim să propunem lucruri foarte interesante, dar mă interesează din punct de vedere al faptelor ce pot să fac şi asta cât mai curând. Bineînţeles, până mă voi întoarce înapoi, pe planşă. În octombrie o să revin, dar până atunci consider că am suficient timp la dispoziţie ca să aflu părerea lor. Nu mă gândesc ca de mâine să mă trezesc la 08.00 şi să vin la birou, dar sunt foarte multe de făcut, trebuie să ne întâlnim toţi, să ne punem la masă şi să vedem cine ce are de făcut pe partea lui."

Loredana Dinu a declarat că scrima ajutat-o să se împlinească şi acum vrea să dea înapoi acestui sport din experienţele pe care le-a acumulat.

"Mă bucur că oamenii au avut încredere în noi şi mi se pare că e un punct zero, să zic aşa, în scrima românească. Avem nevoie de toată susţinerea, avem nevoie de o colaborare între noi şi instituţiile care se ocupă de sport şi măcar să menţinem echilibrul pentru o perioadă, după care să putem să avem vârfuri. Eu nu am avut niciun fel de aşteptări, am vrut să fac acest lucru pentru că eu mă simt datoare faţă de scrimă. E o datorie morală pe care o am. Mi-a făcut atât bine şi m-a ajutat să evoluez şi să mă împlinesc. Şi atunci mi-aş dori să dau înapoi prin experienţa mea de pe planşă, dar şi prin ce am aculumat din alte experienţe. Vom profita de orice moment pentru a deschide uşi, pentru a găsi noi parteneri, avem nevoie de mult sprijin, pentru că este acest moment zero. Am venit cu optimism", a afirmat Dinu.

Fosta campioană olimpică Laura Badea a fost aleasă, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă. Ea a fost aleasă cu 32 de voturi, în timp ce al doilea candidat la şefia forului, Marius Florea, actualul secretar general, a primit 18 voturi.

În vârstă de 47 de ani, Badea îi succede în funcţie lui Mihai Covaliu, care a fost ales, la 15 noiembrie 2016, preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

La Adunarea Generală au participat 51 de membri, un vot fiind anulat. Tot miercuri, au fost aleşi membrii Comitetului Executiv al federaţiei, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu, Florin Zalomir, Ioana Ionescu şi Petrică Ungureanu. Din Comitetul Executiv mai fac parte secretarul general, antrenorul federal şi contabilul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.