Forul european de handbal (EHF) a anunţat, vineri, coeficienţii naţionali în vederea participării în competiţiile continentale din următoarea stagiune. România a urcat pe locul 9, ultimul care asigură campioanei unei ţări participarea directă în Liga Campionilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a urcat un loc în clasamentul european, de pe locul 10 pe 9, faţă de ierarhia valabilă pentru acest sezon, când campioana Dinamo Bucureşti a trebuit să aştepte un wild-card pentru Liga Campionilor.

Urcarea României în clasamentul coeficienţilor se datorează chiar dinamoviştilor, care în sezonul anterior au avut 12 meciuri fără înfrângere în Liga Campionilor şi doar situaţia gravă pandemică a dus la decizia EHF de a nu se mai juca din faza optimilor de finală.

FOTO: EHF
FOTO: EHF

”Nu mai aşteptăm la loteria wild-cardului!  Performanţele echipei de handbal Dinamo în sezonul 2019-2020 al EHF Champions League (12 meciuri fără înfrângere) a urcat România în clasamentul coeficienţilor EHF, pe baza căruia se alocă poziţiile în cupele europene. Graţie punctetelor aduse de Dinamo, România a urcat pe locul 9 în ierarhie, devansând Croaţia, astfel că în sezonul 2022-2023 campioana Ligii Zimbrilor va avea locul asigurat în EHF Champions League! O performanţă fantastică, pe care Dinamo a realizat-o împreună cu partenerii şi suporterii săi! Deci, să fie titlul 18!”, este mesajul echipei Dinamo Bucureşti, care speră la un nou titlu şi, implicit, la startul în Liga Campionilor din toamna viitoare.

Prin această urcare în clasament şi loc asigurat în Liga Campionilor, plus trei locuri în European League, România pierde însă un loc în European Cup, a treia competiţie valorică a continentului.

Pe locul 9, România are 48.20 puncte. Lider este Germania, cu 145 puncte, urmată pe podium de Spania (121.50) şi de Franţa (140.33).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.