Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, luni, că l-a ales pe Ioan Andone ca succesor al lui Mircea Rednic la condcuerea tehnică a echipei pentru calităţi ca experienţă, performanţă şi mai ales caracter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În sezonul viitor, Dinamo va avea un buget de 5,5 milioane de euro, cu 10-15 la sută mai mare ca anul trecut.

"Pentru sezonul viitor am ales un antrenor, am avut mai multe criterii. Un criteriu foarte important era şi este experienţa. Mi-am dorit ca antrenorul care va veni să fie obişnuit cu performanţa, să fie obişnuit să câştige trofee, să aibă un CV foarte bun. Un lucru la fel de important este să aibă caracter. Îl consider acest aspect foarte important, pentru că am văzut persoane cu multe calităţi, dar neavând caracter, oarecum pune în umbră celelalte calităţi. Un alt aspect extrem de important este integrarea tinerilor din academia proprie, tinerilor jucători români în echipa Dinamo. Toate aceste lucruri şi aceste aşteptări pe care le-am avut le-am regăsit în viitorul, actualul antrenor al lui Dinamo, Ioan Andone", a declarat Negoiţă, în conferinţa de presă de prezentare a noului tehnician.

Întrebat dacă vrea să sugereze că Mircea Rednic nu a avut carcater, Negoiţă a răspuns: "Eu am câteva principii la clubul Dinamo, la care ţin foarte mult orice s-ar întâmpla, printre ele este şi acest aspect, această calitate, caracterul. Faptul că am punctat, îmi doresc şi de la jucători şi de la persoane din club. Nu vreau să intru în alte speculaţii. Asta înseamnă că şi domnul Rednic (n.r. - a avut caracter), din moment ce a fost la Dinamo. Am considerat că trebuie să facem o schimbare, asta a fost."

Andone va avea un salariu mai mare ca al predecesorului său. La rândul său, Rednic a avut un salariu cu 500 de euro mai mic ca al antrenorului campioanei Astra, Marius Şumuducă, a precizat Negoiţă.

"Domnul Mircea Rednic nu a avut un salariu mic pentru Liga I. A fost cu 500 de euro mai mic decât cel al lui Marius Şumudică. Prin urmare, dacă locul 1 are 500 de euro mai mult decât locul 4, însemană că nu a fost un salariu mic. Domnul Ioan Andone are un salalriu mai mare, pentrru că aşa am considerat, aşa am negociat, restul sunt detalii", a explicat acţionarul dinamovist.

Ioan Andone are printre obiective promovarea tinerilor din academia proprie în prima echipă al lui Dinamo.

"Pentru sezonul care urmează, bineînţeles că vrem să luptăm la campionat, ne dorim trofee. Ne dorim să facem mult mai mult decât am făcut anul acesta. În ceea ce priveşte academia lui Dinamo, de ceva vreme investim în infrastructură, investim şi organizatoric şi vrem pentru anul care urmează să facem mult mai mult decât am făcut în primul rând din punct de vedere organizatoric, să mai creştem un nivel.  Din păcate, în a doua parte a sezonului, ne-am îndepărtat puţin de politica clubului, în ceea ce înaseamnă această chestiune cu tinerii jucători, i-am lăsat undeva, i-am abandonat. Vreau să revenim la ceea ştiu că este un «must» pentru noi, chiar dacă nu este ceva palpabil pentru moment, dar vrem să avem viitor, să-l prevedem de pe acum, să lucrăm de pe acum la el", a afirmat Negoiţă.

Majoritatea jucătorilor dinamovişti este sub contract, iar cei care sunt al final doresc să continue.

"Mare parte a jucătorilor are contract în continuare cu Dinamo. Cel mai important este că toţi jucătorii, dar mai ales cei cărora le expiră contractul acum, au venit ei către noi să-şi arate dorinţa de a rămâne de a continua la Dinamo, pentru că s-au simţit foarte bine, s-au simţit respectaţi, au avut liniştea de care are nevoie orice jucător să facă performanţă, din multe puncte de vedere. În concluzie, anul următor luptăm la campionat şi vrem trofee, vrem să completăm lotul unde domnul antrenor consideră că e nevoie de un plus faţă de ce avem. Îi urez succes domnului antrenor", a mai spus el.

Omul de afaceri consideră că locul 4 ocupat de Dinamo în clasamentul final al Ligii I este unul mulţumitor şi reprezintă un pas înainte.

"Am am încheiat un an care putea fi din punct de vedere fotbalistic şi mai bun, dar şi mai puţin bun. Eu l-aş numi mulţumitor. Un an în care cel mai important lucru care s-a întâmplat a fost ieşirea din insolvenţă. Ştim foarte bine prin ce a trecut clubul Dinamo în ultimii ani din punct de vedere financiar şi automat fotbalistic, pentru că atunci când lucrurile merg prost financiar, nici fotbalistic nu pot merge bine. În acest moment, clubul Dinamo este un club resetat, am plecat de la zero din multe puncte de vedere, e un club curat, cu o fundaţie creată, pe care se poate construi în viitor performanţe fotbalistice. Locul 4 e un loc mulţumitor, per total eu aş carcatcteriza partea fotbalistică drept un pas înainte. Vreau să-i mulţumesc domnului Mircea Rednic pentru tot ce a făcut în sezonul trecut. cel mai mare bun al acestui club îl reprezintă suporterii. Vreau să-i felicit şi să le mulţumesc pentru ceea ce au făcut, în sezonul care a trecut au fost extraordinari şi ne dorim să rămână aproape şi în număr din ce în ce mai mare, pentru că ştiu că sunt suporteri dinamovişti care vor să vadă mai multă performanţă, rezultate mai bune şi aceştia vor veni şi ei pentru că avem un bazin de suporteri destul de important", a mai spus Negoiţă.
 
El a caracterizat drept neadevăruri afirmaţiile potrivit cărora Dinamo a fost un club sărac, iar rezultatele pe care le-a obţinut au fost "minuni", în comparaţie cu resursele de care a beneficiat.
 
"S-au spus multe lucruri neadevărate, că Dinamo ar fi un club subfinanţat, low-cost. Anul trecut am avut ca buget, al patrulea din Liga I. Pe primul loc Steaua, care a avut rezultate şi încasări foarte mari, Astra, care a vândut ceva jucători. Pandurii care din punct de vedere scriptic a avut un buget mai mare ca al nostru, dar real nu au reuşit să-l asigure, după ce au intrat în impas cu acel sponsor. Practic, în momentul acesta urcăm pe locul 3 şi s-ar putea să fim la egalitate cu Astra. Nu e chiar aşa cum se spune. Am obţinut locul 4 cu al patrulea buget din România. A fost o dezinformare, dar s-a vrut şi să se considere cum că s-au făcut minuni cu condiţii foarte proaste şi m-a deranjat foarte tare acest lucru. Faţă de alte clubururi, mai avem o bază de pregătire care este a noastră. Multe cluburi au acest dezavantaj, că se plimbă pe la mai multe baze şi nu au linişte. Nu au existat nici măcar zile de întârziere la salarii, deci am avut linişte financiară, s-au adus jucători, deci au fost toate premisele pentru a face performanţă. În anul care urmează încercăm să îmbuntătăţim din toate punctele de vedere şi nu văd de ce nu am avea performanţe mai mari ca anul acesta", a declarat Negoiţă.

Antrenorul Ioan Andone a preluat, luni, conducerea tehnică a FC Dinamo, el înlocuindu-l în acest post pe Mircea Rednic.

În vârstă de 56 de ani, Ioan Andone este la al treilea mandat la conducerea tehnică a dinamoviştilor. El a mai antrenat formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare între 2003 şi 2005 şi în perioada 2010-2011. În sezonul 2003/2004, Dinamo, antrenată de Andone, a câştigat titlul de campioană. În plamaresul său mai figurează două titluri cu CFR Cluj şi patru trofee ale Cupei României, trei cu Dinamo şi unul cu formaţia ardeleană.

În sezonul trecut, în care Dinamo a fost antrenată Mircea Rednic, echipa "alb-roşie" a ocupat locul 4 în Liga I şi a pierdut finala Cupei României la penaltiuri, în faţa formaţiei CFR Cluj.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.