Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 37 WTA şi cap de serie 7, a pierdut, sâmbătă, a doua finală WTA de simplu a carierei sale, scor 6-4, 2-6, 3-6 cu sportiva cehă Petra Kvitova (10 WTA şi cap de serie 2), la turneul de la Praga, cu premii totale de 250.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul set, Buzărnescu a revenit de la 0-3 şi 1-4 şi s-a impus cu 6-4. Ea a pierdut însă seturile doi şi trei, iar Kvitova şi-a adjudecat trofeul în două ore şi 17 minute.

Mihaela Buzărnescu a mai jucat o singură finală WTA de simplu în carieră, tot în acest an, la Hobart, scor 1-6, 6-4, 3-6 cu belgianca Elise Mertens.

La Praga, Buzărnescu a evoluat şi în finala de dublu, chiar în ziua în care a împlinit 30 de ani. Românca şi colega sa, Ligia Marozava (Belarus), au fost învinse, vineri, de cuplul Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia, cap de serie 3), scor 6-4, 6-2.

După parcursul din Cehia, Mihaela Buzărnescu va urca pe locul 32 WTA, ea devenind cel mai bine clasată româncă la simplu, după liderul Simona Halep.

Pentru participarea la dublu, Buzărnescu şi Marozava vor primi 6.400 de dolari şi 180 de puncte, iar pentru parcursul la simplu sportiva din România va fi recompensată cu 21.400 de dolari şi 180 de puncte.

Kvitova, pentru care trofeul de la Praga este al 23-lea din carieră, a obţinut 43.000 de dolari şi 280 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.