Numărul persoanelor care au murit în urma unei busculade pe un stadion de fotbal din capitala El Salvador, San Salvador, a ajuns la 12, relateazaă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc în timpul unui meci între echipa locală Alianza şi echipa Fas din Santa Ana, pe stadionul Cuscatlán.

Meciul a fost suspendat ulterior.

Preşedintele Nayib Bukele a descris evenimentul ca fiind "fără precedent" şi a declarat că va fi lansată o "anchetă completă".

Poliţia declarase anterior că printre morţi se numără şapte bărbaţi şi două femei, toate victimele având vârsta de peste 18 ani.

Dezastrul ar fi avut loc după ce un număr mare de fani au încercat să intre în incintă după ce porţile fuseseră închise.

Oficialii cred că unor fani li s-au vândut bilete false şi au declarat că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Imaginile difuzate de presa locală par să arate cum fanii încearcă să dărâme baricadele de la intrarea în stadion.

O transmisiune în direct a meciului postată pe YouTube arată că meciul a fost suspendat după o aparentă agitaţie în tribune. Ulterior, oamenii sunt văzuţi fiind transportaţi de serviciile de urgenţă pe targă.

Oficialii au mai spus că 90 de persoane au primit îngrijiri medicale şi că bărbaţi, femei şi copii au fost trataţi pentru "multiple traume".

Luis Alonso Amaya, de la Protecţia Civilă din El Salvador, a declarat că aproximativ 500 de persoane au primit îngrijiri medicale, multe dintre ele fiind transferate la spital.

Ministrul Sănătăţii, Francisco Alabi, a declarat că majoritatea celor răniţi sunt în stare stabilă şi că nu au fost raportate decese din spitale.

Federaţia salvadoriană de fotbal a declarat că toate meciurile de fotbal la nivel naţional de duminică vor fi suspendate. De asemenea, a declarat că regretă cele întâmplate şi şi-a exprimat sprijinul pentru familiile victimelor.

Ministrul sănătăţii din El Salvador, Francisco Alabi, a transmis pe Twitter că guvernul a trimis ambulanţe de la spitalele din apropiere la stadion, răniţii fiind trimişi la diferite instituţii publice pentru tratament.

De asemenea, Alabi a cerut publicului să evacueze cu precauţie zona pentru a facilita accesul echipelor medicale la îngrijiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.