Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a recunoscut, joi, că forul pe care îl conduce plăteşte anumite comisioane pentru contractele de sponsorizare, dar îl acuză pe contracandidatul său la preşedinţia FRF, Ionuţ Lupescu, de aceleaşi practici în perioada în care acesta era director general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 În cadrul conferinţei de presă de după Comitetul Executiv, Burleanu a spus că directorul de marketing al FRF, Bogdan Popescu, fost angajat al companiei Total Soft, cu care federaţia are încheiate două contracte, obţine un comision dacă aduce noi sponsori. „Sunt două contracte diferite, unul de IT, de prestări ser vicii, şi un contract de sponsorizare. În ceea ce priveşte contractul de muncă este unul confidenţial, iar cel de prestări servicii s-a făcut în baza unei licitaţii. Să vă fac pe plac, da, primeşte un comision pentru alte contracte pe care le aduce. Colegii din zona de comercial au comision pentru orice contract de sponsorizare. Atât, nu preşedintele, secretarul general sau altcineva din federaţie, aşa cum se întâmpla până în 2014. Comisionul este mai mic decât până în 2014. Şi diferenţa e de patru milioane de euro. Prin această decizie de internalizare a departamentului de marketing, presupune un plus de 4 milioane de euro”, a spus oficialul FRF.

Răzvan Burleanu a precizat că a continuat colaborarea cu firma SEG, despre care afirma că ar fi fost apropiată de Ionuţ Lupescu, pentru a recupera din datoria pe care compania o are către FRF.

Întrebat care a fost bugetul alocat departamentului de marketing în perioada mandatului său, preşedintele federaţiei a spus că nu ştie, precizând însă nu a fost cel mai mare: „Sincer, acum nu ştiu, dar pot să verific şi revin cu un răspuns. Dar nu a fost cel mai mare. Bugetul cel mai mare este cel alocat Lotului A. Acum, FRF a avut venituri de 17 milioane de euro iar până în 2014 nu depăşea 13 milioane. Şi avem aceste cheltuieli cu departamentul comercial”.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a recunoscut faptul că angajaţii FRF muncesc pentru blogul său de campanie, dar a precizat că aceştia o fac în „timpul liber”.

Întrebat dacă angajaţii federaţiei lucrează pentru blogul său personal pe care face unele dezvăluiri referitoare la contracandidatul său Ionuţ Lupescu, Burleanu a spus: „Vă uitaţi chiar la persoana care scrie. Câte ore credeţi că am pe zi? Sunt nişte colegi care fac documentarea. Nu este un blog privat, eu sunt o persoană publică. Eu nu pot să postez pe acest site...Pe acest blog găsiţi şi informaţii legate de contracte semnate de mine. Nu lucrează nimeni pentru acest blog. Am spus că nu am timp să mă uit în arhive. Acest lucru este făcut de colegii mei în timpul lor liber. Nu, angajaţii Federaţiei Române de Fotbal nu lucrează pentru acest blog. Ei lucrează pentru ca aceşti prădători să nu mai aibă loc în fotbalul românesc”.

Răzvan Burleanu a afirmat că abia acum a descoperit în arhivele FRF actele prin care demonstrează că Lupescu acorda comisioane firmei SEG, acesta fiind motivul pentru care nu a făcut dezvăluirile mai devreme. “Am considerat că e firesc să prezentăm aceste date pentru a putea discuta la nivel de Comitet Executiv despre ele. În 2014 scopul nostru a fost să dezvoltăm fotbalul, acum am intrat în arhivele Federaţiei Române de Fotbal şi le-am găsit şi le-am publicat. Nu avem nevoie de girul Comitetului Executiv pentru a merge mai departe. Eu am spus că vom prezenta Comitetului Executiv şi vom înainta autorităţilor dar după ce terminăm toată analiza. Să avem un dosar complet şi să punem la dispoziţie toate legăturile. Pur şi simplu nu ne-am uitat în arhivă în momentul în care domnul Lupescu a venit să ne dea lecţii de management”, a mai spus Burleanu.

Joi, în cadrul Comitetului Executiv, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a informat pe membrii acestuia despre dezvăluiri recente în legătură cu perioada în care Ionuţ Lupescu a lucrat la forul fotbalistic român.

El afirmase anterior că va cere girul CEx pentru a depune o plângere la Parchet, însă în şedinţa de joi nu s-a supus nimic la vot în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.