Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat, joi, că primul meci cu asistenţă video pentru arbitraj va fi Supercupa României, programată în iulie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până în prezent, tot planul care a fost propus şi stabilit, a fost implementat. Nu avem nicio zi de întârziere, toţi cei trei parteneri, FRF, LPF şi deţinătorul de drepturi TV, şi-au respectat toate angajamentele în implementarea tuturor acţiunilor din această perioadă de timp, astfel încât în luna ianuarie să trecem la următoarea fază. Până acum am finalizat pregătirea offline a arbitrilor, în ianuarie vom avea jocuri live, fără contact cu arbitrul din teren, iar în luna aprilie vom avea primele meciuri în care VAR-ul va fi testat în integralitatea sa. Cu certitudine, primul meci care va beneficia de asistenţă video pentru arbitraj va fi Supercua României, din iulie 2022 şi că sută la sută toată ediţia de campionat de Liga I, în sezonul competiţional 2022/2023, va beneficia de VAR. Există şi acest scenariu, utilizarea VAR-ului şi pentru finala Cupei României din 19 mai, dar nu avem în momentul de faţă toată elementele de garanţie, în ceea ce priveşte validarea FIFA. FIFA ne-a validat fiecare etapă din toate cele parcurse până acum, de aceea şi această certitudine, că din iulie 2022 să avem VAR", a declarat Burleanu.

România este printre ultimele ţări din regiune care nu a implementat VAR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.