Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pentru echipa României este o pierdere uriaşă faptul că va disputa încă un meci fără spectatori. El a precizat că federaţia îşi doreşte întărirea controlului în ceea ce priveşte utilizarea materialelor pirotehnice la meciuri şi pătrunderea pe teren a suporterilor, însă nu poate lua măsuri legate de declaraţii jignitoare şi comportament rasist, fiind necesară o modificare legislativă în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“E o pierdere uriaşă fiindcă jucăm al doilea meci din această campanie de calificare fără sprijinul spectatorilor iar acest lucru va cântări destul de mult. Chiar cred că totuşi faptul că nu am reuşit să ne impunem în faţa Muntenegrului pe teren propriu a fost cauzat şi de faptul că nu am avut sprijinul spectatorilor. Jocul de fotbal fără spectatori nu are sens. Nu vreau să fiu un moralist, dar avem un regulament foarte clar la nivel de UEFA, care ne sancţionează atunci când uităm că fotbalul nu trebuie să aibă nicio legătură cu rasismul, cu politica sau cu jignirile vreunei minorităţi. Decizia UEFA vine ca urmare a întâmplării a trei acţiuni: comportamentul rasist a dus la decizia UEFA de a închide stadionul şi o amendă de 50.000 de euro, în ceea ce priveşte utilizarea materialelor pirotehnice, amenda este de 15.000 de euro, iar în ceea ce priveşte pătrunderea pe teren a suporterilor, amenda este de 8.000 de euro. În ceea ce priveşte utilizarea materialelor pirotehnice şi pătrunderea pe teren a suporterilor, ca federaţie ne dorim să întărim acest control şi se va vedea de la următoarele meciuri. Ceea ce ne depăşeşte total sunt declaraţiile jignitoare şi comportamentul rasist. Niciodată nu vom putea să facem ceva din acest punct de vedere. Avem nevoie de o modificare în plan legislativ astfel încât cei vinovaţi de un comportament inadecvat să poată să fie sancţionaţi”, a spus Burleanu.

E a menţionat că federaţia vrea să discute cu galeriile pentru a le explica exact situaţia. “Aceste grupări nu primesc bilete din partea federaţiei. Fiecare suporter îşi cumpără bilete fie de pe platforma online, fie de la casele de bilete, maxim patru bilete. Nu au posibilitatea să se grupeze într-un singur loc. Ceea ce s-a văzut la acest meci a presupus că suporteri care aveau bilete în anumite locuri au fost îndepărtaţi de pe aceste locuri şi aceste grupări au ocupat locurile respective, ceea ce este un lucru total nepotrivit. În momentul de faţă federaţia este bună de plată şi toţi spectatorii de bună credinţă la fel. Poate ei nu au fost informaţi până cum de au intrat în acest comportament inadecvat”, a afirmat Burleanu.

În 25 octombrie, FRF a anunţat că a fost informată cu privire la decizia luată de Comisia de Disciplină a UEFA în urma raportului întocmit la partida România – Serbia, din 14 octombrie, de pe Arena Naţională.

Astfel, FRF a fost sancţionată cu plata a 73.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice şi pătrunderea spectatorilor pe gazon.

În plus, următorul joc de pe teren propriu din Liga Naţiunilor, România – Lituania, din 17 noiembrie, de la Ploieşti, programat pe stadionul “Ilie Oană”, se va disputa cu porţile închise.

România a mai evoluat fără spectatori în grupa de Liga Naţiunilor în duelul cu Muntenegru de la Ploieşti, ca urmare a unei sancţiuni primite în preliminariile EURO 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.