Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că pentru naţionala de tineret grupa de la Campionatul European din 2019 va fi una dificilă, cu adversare care sunt “forţe ale Europei”. El a precizat că speră ca pe viitor şi prima reprezentativă să aibă astfel de adversare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este o grupă foarte dificilă, întâlnim forţe ale Europei, sperăm ca pe viitor să ne duelam cu ei şi la seniori la turnee finale. Obiectivul nostru nu e doar să participăm. Ne dorim să realizăm lucruri frumoase la vară în Italia. Revenim după 20 de ani la un turneu final U21 şi avem speranţe că viitoarele generaţii vor ajunge şi ele aici. Am avut un an foarte bun la juniori, U17 şi U19 s-au calificat la Turul de Elită şi ele. Înseamnă că avem cluburi care au început să investească în viitor”, a spus Burleanu.

Reprezentativa under 21 a României va evolua în grupă cu Anglia, Franţa şi Croaţia, la Campionatul European din 2019, conform tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Bologna.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci oraşe din Italia şi în San Marino. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Naţionala de tineret a obţinut luna trecută prima calificare după mai bine de 20 de ani la un turneu final al Campionatului European Under 21. România a mai participat o dată la CE Under 21, în 1998, când a organizat turneul final şi a ocupat locul 8, ultimul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.