Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că Ianis Hagi, dacă va ajunge la FC Sevilla, ar putea să fie titular la această echipă. Burleanu a mai spus că pentru naţionala de tineret ar fi o performanşă uriaşă să treacă de faza grupelor la Campionatul European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cred că nici lui Ianis nu-i face foarte bine faptul că vorbim mereu despre el. Ne uităm la această echipă de tineret ca la un tot unitar, o echipă care s-a calificat la acest Campiont European bazându-se pe un grup frumos. (…) Diferenţă foarte mare să te duci la Sevilla decât să te duci în Golf. Sevilla este o echipă chiar la care ar putea să se impună şi să joace în primul 11”, a spus Burleanu.

El s-a declarat încrezător înainte de startul Campionatului European de tineret. “Sunt foarte încrezător în staful tehnic şi în jucători. Abordarea noastră este că nu avem nimic de pierdut. Orice o să facem la acest Campionat European va fi un câştig pentru echipa naţională de tineret, pentru jucători şi pentru cluburile care au contribuit la formarea acestor jucători. Nu aş vrea să pun o presiune în plus pe aceşti jucători. O performanţă uriaşă ar însemna ca echipa să iasă din grupă. Ar putea să ne ajute foarte mult în ceea ce priveşte traiectoria fiecărui jucători. Ar însemna şi o reorientare a cluburilor noastre spre o investiţie la nivel de copii şi juniori. Cred cu tărie că cluburile noastre vor continua să investească mai mult la nivel de copii şi juniori astfel încât să avem nişte performanţe constante”, a adăugat preşedintele FRF.

Naţionala României va debuta în Grupa C a Campionatului European de tineret în 18 iunie, împotriva Croaţiei (Serravale/San Marino, 19:30, ora României), la 21 iunie va juca împotriva Anglia (Cesena, 19:30), iar pe 24 iunie va avea loc ultimul lor meci din grupă, contra Franţei (Cesena, 22:00).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.