Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că speră că UEFA va face distincie între un grup redus de suporteri şi majoritatea fanilor atunci când va lua o decizie referitoare la scandările xenofobe de la meciul cu Malta. Burleanu este optimist în privinţa şanselor de calificare a echipei României la Campionatul European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ca federaţie ne delimităm de scandările xenofobe. Se pare că câteodată încercăm să ne punem piedică singuri. Sperăm că UEFA va reuşi să facă distincţie între un grup redus de suporteri şi majoritatea suporterilor care îşi doresc să vadă echipa naţională. Ar fi un mare minus pentru echipa naţională să joace din nou fără suporteri. Să îi conştientizem pe suporteri că de fapt fac un rău echipei naţionale prin aceste scandări. Dacă susţii echipa naţională atunci trebuie să te opreşti de la aceste scandări. Altfel vom juca cel puţin un meci fără suporteri. Nu cred că se va întâmpla acest lucru, dar dacă va fi la următorul meci o să se întâmple”, a spus Burleanu.

El a vorbit şi despre selecţionerul Cosmin Contra, precizând că i-a spus acestuia că trebuie să se obişnuiască cu ştirile false. “Cea mai importantă a fost că Stoichiţă s-a dus la pauza în vestiar în Norvegia şi că l-a certat pe Cosmin Contra”,a adăugat preşedintele FRF.

Burleanu a menţionat că selecţia a fost, este şi va fi făcută doar de selecţionerul echipei naţionale. “Totdeauna Cosmin Contra a fost obiectiv în ceea ce priveşte selecţionarea jucătorilor”.

Răzvan Burleanu a precizat că este optimist şi că România poate învinge Suedia şi Norvegia. “Să fim optimişti, în momentul de faţă chiar avem şanse de calificare. La următoarea dublă ne dorim să nu pierdem cu Spania. Cu cel puţin un rezultat de egalitate putem să ne declarăm mulţumiţi. Cu siguranţă putem să batem Suedia şi Norvegia, mă bazez pe starea de spirit de la echipa naţională, pe modul în care staful tehnic a pregătit meciurile… În plus, plecăm la un Campionat European de tineret cu jucători tineri care vor avea şansa să se integreze în primul 11 al primei reprezentative. Putem să câştigăm şi cu Suedia şi cu Norvegia. Avem şanse intacte de calificare. Şansele sunt intacte în momentul de faţă. Cele patru puncte din ultima dublă ne ajută foarte mult”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.