Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, că Astra Giurgiu ar fi trebuit să plătească datoria către jucătorul Nuno Miguel Sousa Pinto în contul precizat de FIFA pentru a evita să fie refuzată acordarea licenţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Întotdeauna când cineva nu e mulţumit de justiţia sportivă, te duci mai departe, aşa va proceda şi Astra, dar avocaţii care vor apăra Comisia de licenţiere vor argumenta că au judecat cum trebuie. Noi până la urmă am pus în aplicare o decizie luată de către FIFA. FIFA a scos în evidenţă că un jucător nu a fost plătit. Dacă comisiile nu ar judeca în felul acesta ar apărea alte interpretări, că jucătorii şi antrenorii nu sunt plătiţi. Trebuie să ne obişnuim, că odată ce ai semnat un contract trebuie să-l duci la bun sfârşit. Şi când ai o decizie în care se spune că banii trebuie plătiţi într-un anumit cont al jucătorului, jucătorul trebuie plătit. Cam asta este speţa pe scurt. Comisia FIFA a specificat în mod expres în ce cont trebuie să se facă plata. Şi atât timp cât jucătorul spune că nu şi-a plătit banii, fiind o problemă nesemnificativă, pentru că era vorba de 20.000 de euro, ar fi putut să o rezolve plătind acolo unde FIFA a decis că trebuie plătită”, a declarat Burleanu.

Comisia de licenţiere din cadrul FRF a refuzat acordat licenţei care presupune interzicerea participării în cupele europene în sezonul 2018-2019 clubului Astra Giurgiu, pentru o datorie către jucătorul Nuno Miguel Sousa Pinto. După această decizie, Astra Giurgiu a anunţat că va face plângere la TAS.

Referitor la speculaţiile referitoare la vânzarea clubului FC Viitorul către Dedeman, Răzvan Burleanu a spus: „Nu ştiu. Dar orice investiţie în fotbalul românesc este una pe care să ţi-o poţi dori. Noi, ca federaţie vom face tot ceea ce putem, inclusiv cu sprijin parlamentar, pentru a crea diferite facilităţi fiscale pentru mediul privat, astfel încât să avem investiţii serioase în fotbalul românesc. Asta trebuie să fie misiunea oricărei organizaţii sportive, doar aşa fotbalul se poate dezvolta”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.