Clubul german de fotbal FSV Mainz a anunţat vineri că a reziliat contractul jucătorului său Anwar El Ghazi, după deschiderea unei anchete judiciare pentru „tulburarea ordinii publice” cu privire la mesajele sale privind conflictul Israel-Hamas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îmtr-un mesaj postat pe X, clubul german a anunţat că a pus capăt cu efect imediat relaţiei contractuale cu Anwar El Ghazi», ca reacţie la  «declaraţiile şi postările olandezului in social media».

Cu câteva ore mai devreme, parchetul din Koblenz (vest) a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la aceste mesaje.

Justiţia germană îl suspectează pe Anwar El Ghazi de „tulburarea ordinii publice prin aprobarea infracţiunilor legate de discursul instigator la ură”, a explicat acuzarea agenţiei germane de presă sportivă SID, confirmând informaţii de la cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Într-un mesaj pe contul său de Instagram pe 17 octombrie, Anwar El Ghazi şi-a oferit sprijinul palestinienilor, încheind mesajul său cu formula „De la râu la mare, Palestina va fi liberă”. Acest slogan este văzut de unii ca un apel la distrugerea Israelului, iar de alţii ca un apel pentru egalitatea în drepturi între palestinieni şi israelieni.

Acesta fusese suspendat de Mainz, care s-a declarat gata să-l reintegreze, asigurându-se că jucătorul, în timpul mai multor interviuri cu conducerea clubului, „s-a distanţat de mesajul publicat pe contul său de Instagram (17 octombrie), pe care el însuşi l-a şters. câteva minute mai târziu.

Dar miercuri, internaţionalul olandez a scris pe Instagram: „Nu regret, sau nu am nicio remuşcare în ceea ce priveşte poziţia mea. Nu mă distanţez de ceea ce am spus sau de ceea ce susţin, astăzi şi până la ultima mea suflare, pentru umanitate şi pentru cei asupriţi.”

El Ghazi, liber de contract, a fost recrutat pe 22 septembrie de Mainz şi a jucat 51 de minute în trei meciuri din Bundesliga.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.