Bucureştenii vor avea posibilitatea în acest week-end să se fotografieze cu trofeul Ligii Campionilor şi să primească autografe de la fostul jucător francez Claude Makelele şi de la Miodrag Belodedici, ambasadori pentru UEFA Champions League Trophy Tour prezentat de UniCredit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicul din Bucureşti va putea vedea sâmbătă Trofeul în Piaţa George Enescu, între orele 10.00 şi 22.00. Muzeul de fotbal pe roţi este un camion care se transformă într-un spaţiu de 200 de metri pătraţi, pe două etaje. La primul nivel, vizitatorii au posibilitatea de a juca un meci virtual împotriva legendelor UEFA, iar la balconul special amenajat se pot fotografia alături de Trofeu. Bucureştenii se pot fotografia cu Trofeul şi duminică, 18 septembrie, în interiorul mall-ului Băneasa Shopping City, în zona fântânii, între 11.00 şi 22.00. Makelele şi Belodedici vor fi disponibili pentru sesiuni de autografe în prima parte a evenimentelor publice din 17 şi 18 septembrie.

"Să câştig acest trofeu a fost una din cele mai mari performanţe ale mele, bineînţeles după trofeul mondial. M-a făcut să mă bucur de fotbal şi de viaţa pe care am avut-o. Am câştigat acest trofeu cu Real Madrid, am mai avut o dată şansa cu Chelsea, dar l-am pierdut. Pentru mine a fost excepţional să joc în Uefa Champions League", a declarat vineri fosta glorie a fotbalului francez, Claude Makelele.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Dublu câştigător al trofeului cu Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad, Miodrag Belodedici a spus că un jucător are nevoie de pasiune pentru a reuşi în Liga Campionilor. "Sunt puţin trist pentru că echipa mea n-a reuşit un rezultat bun aseară. Eu ştiu mai bine ce înseamnă să joci în Liga Campionilor. Că să participi în acest campionat trebuie să ai o pasiune extraordinar de mare. Sunt un privilegiat pentru că am câştigat de două ori acest trofeu, cu două stele. Am avut două stele deasupra mea. De mic, prima echipa pentru mine era Steaua Roşie Belgrad pentru că i-am văzut pe ei prima dată la tv. Erau aproape de graniţă. Apoi la 14-15 când jucăm fotbal eram cu Steaua Bucureşti".

Fostul jucător al echipelor Chelsea Londra sau Real Madrid, Makelele, a demonstrat că este un cunoscător al fotbalului românesc: "Cunosc fotbalul românesc. Lângă mine e unul dintre cei mai buni jucători pe care l-am admirat când eram copil, la fel şi pe Hagi. Am jucat alături de Mutu. România a dat mulţi jucători importanţi. Când am jucat împotriva lui Hagi a fost pentru mine unul dintre cele mai bune momente. E unul dintre cei mai buni din lume. România are nevoie de astfel de jucători pentru a ajunge din nou în top. Mutu are foarte multă calitate. Am jucat cu el, e un jucător extraordinar. Înscria foarte multe goluri, îmi este un prieten foarte bun. Cred că a avut lângă el oameni care l-au influenţat într-un mod greşit. A revenit pe drumul cel bun, am vorbit cu el, trebuie să-şi valorifice talentul în România. Nu se ştie niciodată, poate în viitor va ajunge un antrenor bun, eu aşa sper".

Aceasta este a treia oară când UniCredit aduce Trofeul în România, după ediţiile din 2009 şi 2013.

"Este cel de-al treilea an în care aducem excelenţa sportivă mai aproape de publicul din România prin Trophy Tour, după succesul ediţiilor din 2009 şi 2013. Ne dorim să oferim românilor posibilitatea de a trăi experienţa pe care o oferă Trofeul UEFA Champions League, un adevărat simbol al pasiunii şi al competiţiei, care are puterea de a inspira pe oricine", a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate şi Comunicare în cadrul UniCredit Bank.

Trofeul Ligii Campionilor a ajuns la Bucureşti după ce a putut fi admirat în Iaşi şi Bacău, unde a fost întâmpinat de câteva mii de persoane. După România, Trofeul UEFA Champions League va ajunge în Serbia, Bosnia Herţegovina, Croaţia şi Ungaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.