Brittney Griner, care a fost încarcerată timp de zece luni în Rusia în 2022 şi a ratat tot campionatul nord-american de baschet feminin (WNBA) din sezonul trecut, a fost selectată, duminică, pentru All-Star Game WNBA, care va aduce faţă în faţă cele mai bune jucătoare ale sezonului, pe 15 iulie, la Las Vegas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Griner, care se află la al zecelea sezon în WNBA, va evolua pentru a noua oară în acest meci de gală, potrivit ligii nord-americane.

Ea are o medie de 19,1 puncte şi 6,4 recuperări pe meci, dar echipa sa, Phoenix, are cel mai slab bilanţ din ligă până acum şi a demis-o duminică pe antrenoarea Vanessa Nygaard.

Pivotul a fost arestat în februarie 2022 pe un aeroport din Moscova cu un vaporizator şi un lichid care conţinea canabis, un produs interzis în Rusia. Ea se pregătea să joace pentru echipa din Ekaterinburg în timpul intersezonului american.

Condamnată în august la nouă ani de închisoare, ea a fost în cele din urmă schimbată în decembrie cu traficantul de arme rus Viktor Bout, încarcerat în Statele Unite.

Ea a revenit pe teren în luna mai cu clubul său, Phoenix Mercury, fiind ovaţionată la meciul de deschidere al sezonului WNBA de la Los Angeles.

Dubla campioană olimpică cu echipa SUA (2016 şi 2020), în vârstă de 32 de ani, a lipsit trei meciuri din cauza unei accidentări la şold şi a revenit sâmbătă, în meciul pierdut cu 97-74 în faţa echipei Seattle.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.