Santos FC, clubul legendar al lui Pele şi Neymar, a retrogradat miercuri, pentru prima dată în istoria sa, în divizia secundă. Retrogradarea a provocat incidente la Sao Paulo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Santos a pierdut, scor 1-2, cu Fortaleza, iar acest eşec, coroborat cu victoria cu 4-1 a celor de la Bahia în faţa celor de la Mineiro şi cu 2-1 a celor de la Vasco în faţa celor de la Bragantino, a retrogradat.

Jucătorii s-au prăbuşit pe teren la finalul meciului, iar fanii au început să arunce cu obiecte şi scaune, fiind nevoie de intervenţia poliţiei. Membrii echipei au rămas mult timp la mijlocul terenului, suportând scandările ostile ale fanilor care i-au descris drept "echipa ruşinii". Situaţia a degenerat şi în faţa stadionului Vilma Belmiro, unde un autobuz a fost incendiat.

 

Numeroase maşini, printre care şi cea a atacantului Steven Mendoza, au fost de asemenea distruse de flăcări, relatează Globo Esporte. Se pare că aceasta a fost ţintită la întâmplare de fanii nemulţumiţi.

 

Mai multe acte de vandalism şi distrugeri au fost raportate pe străzile din jur.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa grupurile şi a permite jucătorilor să părăsească stadionul în deplină siguranţă.

 

Jucătorii au reuşit să găsească o oarecare alinare în persoana lui Neymar (31 de ani), care a postat un mesaj plin de optimism pe contul său de Instagram. "Santos întotdeauna. Vom zâmbi din nou...", a scris el.

Această retrogradare vine la mai puţin de un an de la moartea idolului clubului şi al fotbalului brazilian, Pelé, la 29 decembrie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.