Decizia anunţată, vineri, de Asociaţia Bosniacă de Fotbal (NSBIH), de a juca un meci amical împotriva Rusiei la Sankt Petersburg, în noiembrie, a atras critici în Bosnia-Herţegovina, relatează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă, NSBIH precizează că această întâlnire va avea loc pe 19 noiembrie, în ajunul deschiderii Cupei Mondiale din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie), la care naţionala rusă nu va evolua, fiind exclusă din toate competiţii internaţionale ale FIFA şi UEFA după invazia Ucrainei din 24 februarie.

"Nu este o decizie bună. Nu am cuvinte. Federaţia îmi cunoaşte poziţia", a declarat una dintre vedetele echipei bosniace, Miralem Pjanic (107 selecţii), care joacă la Al Sharjah, echipa din Emiratele Arabe Unite antrenată de Cosmin Olăroiu.

Primarul din Saraievo, Benjamina Karic, a condamnat decizia şi a ameninţat că va pune capăt cooperării capitalei bosniace cu NSBIH dacă meciul va fi menţinut. "Condamnăm ferm decizia federaţiei de a juca un meci amical împotriva Rusiei. Saraievo a fost un oraş asediat de un agresor multă vreme”, a spus ea Karic, referindu-se la asediul sârbesc asupra oraşului său în timpul războiului bosniac (1992-1995).

Bosnia şi Herţegovina este adversara României în Liga Naţiunilor.

În primul meci, România a pierdut, scor 0-1, a doua partidă urmând să aibă loc la 26 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.