FC Universitatea Cluj continuă campania de transferuri pentru sezonul 2023-2024 cu fundaşul central Bogdan Mitrea. Jucătorul revine astfel la clubul la care şi-a făcut junioratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt bucuros că m-am întors acasă, pot spune că e acasă. Mereu mi-am dorit să joc în tricoul Universităţii pentru echipa mare. Din păcate până acum nu am avut ocazia, dar mereu am sperat că într-o zi mă voi întoarce şi chiar sunt bucuros că am semnat cu ”U” Cluj. Sper să devenim o echipă puternică la anul, de temut şi să le fie frică tuturor când vor juca împotriva noastră. Obiectivele personale mereu am încercat să le ţin pentru mine, importante sunt obiectivele de echipă”, a spus Mitrea.

Născut la Cluj-Napoca, fundaşul central a fost junior la ”U” şi a plecat apoi la FCM Turda, pentru ca în continuare să treacă pe rând pe la CSMS Iaşi, Viitorul Constanţa, Ascoli (Italia), FCSB, AEL Limassol (Cipru), Doxa Katokopias (Cipru), Spartak Trnava (Slovacia), Sepsi OSK şi CSU Craiova.

Cele mai mute prezenţe şi goluri le-a adunat la Sepsi OSK (93 meciuri, 12 goluri) şi Viitorul Constanţa (86 meciuri, 19 goluri), la cea din urmă fiind al treilea marcator al campionatului în 2014-2015.

Mitrea a debutat la Naţionala României în 2020, într-un amical cu Belarus în care a şi înscris.

Cariera sa a numărat prezenţe şi în cupele europene, fie că a fost vorba de preliminariile UEFA Champions League, UEFA Europa League sau UEFA Conference League. Pe când evolua la FCSB, a prins un meci şi în grupele Europa League (2016-2017).

Fundaşul are o vastă experienţă în fotbalul românesc, unde a jucat atât în Liga 2, timp de 21 de meciuri, cât mai ales în Superligă în peste 200 de ocazii.

Recentul sezon i-a adus 24 de apariţii pe prima scenă, atât la Sepsi cât şi la CSU Craiova, în această perioadă reuşind să marcheze 3 goluri şi să ofere o pasă de gol.

Mitrea are în palmares trei trofee importante, două câştigate destul de recent la Sepsi OSK (Cupa României şi SuperCupa).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.