Fosta mare jucătoare de tenis Billie Jean King a spus că decizia luată de Curtea Supremă din SUA privind avortul "va pune capăt accesului sigur şi legal la această procedură medicală care salvează vieţi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Curtea Supremă a anulat Roe v. Wade, care de aproape 50 de ani a protejat dreptul la avort. Această decizie nu va pune capăt avortului. Acest lucru va pune capăt accesului sigur şi legal la această procedură medicală care salvează vieţi. Este o zi tristă în America”, a scris ea pe Twitter.

Curtea Supremă a SUA a luat vineri decizia semnificativă de a anula hotărârea de referinţă din 1973 care a recunoscut dreptul constituţional al femeii la avort şi l-a legalizat la nivel naţional, oferind o victorie importantă republicanilor şi conservatorilor religioşi care doresc să limiteze sau să interzică şi, în unele state să incrimineze, procedura.

Este aşteptat ca multe state să restricţioneze sau să interzică în continuare avorturile în urma deciziei, ceea ce va face dificilă întreruperea sarcinii pentru angajate, cu excepţia cazului în care călătoresc în state în care procedura este permisă.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.