Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 121 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Stuttgart.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (5), 6-3, pe germana Jule Niemeier, locul 108 WTA, beneficiară a unui wild card, după un meci care a durat o oră şi 45 de minute.

În faza următoare, Andreescu o va întâlni pe Arina Sabalenka, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3.

Sportiva cu părinţi români, născută lângă Montreal, a revenit pe teren după o pauză de şase luni.

Andreescu, fost numărul 4 mondial, nu a participat la Australian Open, primul grand slam al anului, motivând că nu este pregătită psihic să revină pe teren.

Calvarul pentru Andreescu, 21 de ani, a început în 2019, după ce a reuşit succese răsunătoare în circuitul WTA, câştigând trofeele la Indian Wells, Toronto şi US Open. De aunci au urmat accidentări, infectare cu Sars-CoV-2 şi rezultate nesatisfăcătoare.

Ea s-a accidentat la genunchi la Turneul Campioanelor de la finalul anului şi a jucat din nou abia în februarie 2021, la Australian Open, într-un meci disputat în prima manşă cu Mihaela Buzărnescu şi câştigat în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-3.

Sportiva canadiană nu a trecut de turul al doilea la AusOpen, dar avea să intre din nou în lumina reflectoarelor, pentru scurt timp, la Miami Open, unde a ajuns în finală, însă a abandonat meciul din ultimul act disputat cu Ashleigh Barty din Australia, la scorul de 3-6, 0-4, din cauza unor probleme la glezna dreaptă. 

Din martie 2021, Andreescu a mai jucat la zece turnee, fără să strălucească, înregistrând doar o calificare în optimile de finală ale turneul ei favorit, US Open. Ea a terminat un an cenuştiu cu o înfrângere, scor 6-7 (5), 3-6, în faza estonei Anett Kontaveit, la Indian Wells, competiţie care a avut loc în octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.