Jucătorul spaniol al echipei Arsenal Londra, Hector Bellerin, i-a îndemnat pe oamenii de fotbal să îşi arate dezacordul faţă de legea strictă împotriva avortului, promulgată zilele trecute în Alabama.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am vrut să văd dacă se pronunţă cineva din domeniul nostru în privinţa legii împotriva avortului, dar cred că oamenii sunt prea speriaţi. Aceasta nu este doar o problemă pentru femei, ci pentru toţi oamenii. Luptăm pentru egalitate, iar bărbaţii ar trebui să lupte în acest caz, nu să se ferească, a notat Bellerin pe Twitter, potrivit The Guardian.

Fotbalistul a atras reacţii pozitive, dintre cei care au răspuns apelului său, fostul jucător Ian Wright postând un gif prin care şi-a arătat susţinerea.

“Sunt absolut încântat să văd un fotbalist folosindu-şi influenţa pentru a transmite un mesaj politic pozitiv. Bravo ţie! Ar fi frumos dacă şi alţi jucători şi-ar arăta susţinerea”, a notat pe Twitter un activist LGBT, Jack D.

Guvernatoarea statului Alabama, un stat conservator în sudul Statelor Unite, a promulgat în această săptămână legea împotriva avortului cea mai strictă din ţară, un text care provoacă proteste din partea opoziţiei democrate şi unei mari părţi a societăţii americane.

Kay Ivey a promulgat miercuri un text care interzice aproape orice întrerupere voluntară de sarcină, inclusiv în caz de viol şi incest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.