Belgianul Luca Brecel a devenit, luni seară, la Sheffield, primul campion mondial la snooker din afara Commonwealth-ului, învingându-l pe englezul Mark Selby, performanţă istorică într-o disciplină dominată în mod tradiţional de britanici, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul de 28 de ani, aflat pe locul 10 mondial, l-a învins pe Selby (numărul 2), cvadruplu campion mondial, cu 18-15, într-o finală în patru reprize, desfăşurată pe parcursul a două zile, duminică şi luni, la Teatrul Crucible, templul snookerului.

Jucătorul de 17 ani, care în 2012 a devenit cel mai tânăr jucător care a participat la turneul mondial, nu trecuse niciodată de primul tur în cele cinci participări anterioare. Pentru a ajunge în finală, Brecel a reuşit să îl elimine în sferturi pe britanicul Ronnie O'Sullivan, de şapte ori campion mondial. O'Sullivan a declarat la momentul respectiv că a întâlnit "probabil cel mai talentat jucător de snooker (pe care îl) văzuse vreodată".

În semifinală, Brecel a reuşit cea mai spectaculoasă revenire din istoria turneului în această fază: condus cu 5-14, a câştigat cu 17-15.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.