Gigi Becali a declarat, miercuri, că va contesta în instanţă decizia Comitetului Executiv al FRF cu privire la condiţia obligatorie pentru obţinerea licenţei ca toate grupările din Liga I să aibă echipe de fotbal feminin, din sezonul 2020/2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Eu sunt gata să mă duc la judecător să întreb: ‘A existat pe globul pământesc cineva care să te oblige să facii ceva ce nu vrei să faci? Noi nu mai avem demnitate. Are legătură cu demnitatea, în toată lumea ăia fac fotbal feminin că vor să facă. Eu nu spun că nu las femeile să joace fotbal. Le las, dar cine vrea să finanţeze asta. Face competiţii, cum are federaţia competiţii separate, dar nu poţi să mă obligi pe mine ca să fac ceva ce nu-mi place. E posibil să zică judecătorul: ‘Da, măi Becali, eşti în România şi are dreptate Burleanu. La regula under 21 n-am contestat-o că ne-a păcălit. Asta o contest. Aici e vorba de hotărârea Comitetului Executiv, care se atacă la instanţele de judecată. E o hotărâre administrativă, nu sportivă. Aşa se atacă. Dacă judecătorul spune aşa, după aia, eu, Becali… pentru mine e simplu: eu mă duc, cum se numeşte ecihpa asta de femei? SC Bucureşti 1975 de exemplu, îţi dau 10.000 de euro să te cheme FCSB. Îi cheamă FCSB şi n-am treabă cu ei. Am terminat cu nebuniile. Îi dau şi 20.000 să ia numele meu”, a spus Becali la Digi Sport.

Întrebat dacă şi-ar schimba părerea dacă echipa sa de fotbal feminin ar ajunge în Liga Campionilor şi ar aduce bani clubului, el a răspuns: “Nu vreau, dacă-mi dau un milliard de la femei, nu vreau”.

Gigi Becali s-a declarat adeptul sistemului VAR, considerându-l “mult mai spectaculos”. “Trebuie şi îmi pare rău să spun lucrul ăsta, Gino (Iorgulescu) e prietenul meu, trebuie hotărâre şi trebuie energie. Gino, hai mă că facem, să vedem. Nu că hai, pune mâna şi fă. VAR e chiar mult mai specttaculos şi mult mai frumos, e mai palpitant când aştepţi o decizie VAR”.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat miercuri, măsurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermediul cluburilor cu echipe participante în Liga I. Începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii I trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U15 feminin. Aceasta este o condiţie obligatorie pentru primirea licenţei de a evolua în Liga I. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.