Patronul echipei FCSB, Gigi Becali, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că al treilea tehnician pe care îl avea în vedere pentru postul de antrenor, în afară de MIhai Teja şi Dan Alexa, era Edward Iordănescu. Becali spune că l-a ales pe Mihai Teja, pentru că vrea ca formaţia sa să aibă posesie şi să câştige campionatul, cele două obiective pentru acest sezon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"L-am întrebat pe Mihai cum vede el fotbalul. Am vorbit şi cu Gică Hagi şi mi-a a zis că e antrenor de posesie, exact ceea ce voiam. Am întrebat de doi jucători şi a zis că Steaua trebuie să sufoce adversarul. Mi-a spus că nu poţi să faci posesie cu Filip, e jucător bun dar nu poţi să faci posesie cu el. Eu am spus că iau patru cinci jucători, câţi vrei tu şi îţi fac toate poftele, dar după şase luni, dacă nu ai luat campionatul şi nu faci posesia va fi vai de capul tău. Şi asta a fost. Atunci i-am spus că e sută la sută antrenor, mi-a plăcut filozofia de fotbal. Şi mi s-a confirmat că nu pot să faci posesia cu jucători lenţi. Eu cred că ăsta este secretul posesiei, un jucător puternic şi tehnic la mijlocul terenului şi ăla este Ivanov. Mihai Teja are contract pe un an şi jumătate şi 6 luni face ce vrea el. Dacă el are valoare ia campionatul pentru că sunt trei puncte. Are posibilitatea chiar din tur să depăşească CFR Cluj şi să termine pe primul loc. Apoi sunt 10 meciuri în play-off şi poate să ia campionatul sau nu. Apoi e posibil orice, să plece sau să rămână dacă îmi place jocul”, a spus Beali într-o conferinţă de presă, în care l-a prezentat pe noul antrenor principal.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, Gigi Becali i-a promis lui Teja că va cumăra toţi fotbaliştii pe care îi va solicita. Finanţatorul a confirmat transfeurile mijlocaşului bulgar Anton Ivanov, fundaşului Iulian Cristea, ambii de la Gaz Metan Mediaş, şi atacantului Andrei Cristea de la Poli Iaşi şi negocierile avansate cu atacantul Ibrahima Tandia de la Sepsi Sfântu Gheorghe. 

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

"Am spus că îi fac toate poftele, orice jucător îl vrea îl va avea, dar va fi în limitele bunului simţ, aproape de adevăr. Eu ştiu ce jucători vrea şi suntem cam înţeleşi, s-au cam rezolvat. Jucătorii pe care îi vrea el sunt ca şi luaţi. Nu mă aşteptam, eu voiam alţi doi jucători, dar el mi-a spus că nu poate să facă posesie cu ăia şi atunci fac ca el. Poate greşesc eu. Jucătorii pe care îi vrea sutn mai de creaţie şi atacanţi. Cu Ivanov, în mare am rezolvat, pentru că aşa vrea el, Cristea e deja rezolvat. Dacă nu o să vrea el, nu îl luăm. Nu pleacă jucători de la echipă, pentru că vreau concurenţă, fiecare trebuie să ştie cum joacă. Am discutat şi cu impresarul lui Tandia o să vină duminică”, a spus omul de afaceri.

Becali i-a stabilit şi obiectivele lui Mihai Teja în următorul sezon: „Dacă ia titlul şi posesia normal că noi trebuie să facem bani. Şi dacă nu ajungem în cupele europene degeaba luăm titlul. Acum trebuie calificare, dacă nu în Champions League, în Europa League. Obiectivul este să ia campionatul, apoi ce o vrea Dumnezeu. Dacă vom câştiga noi campionatul nu avem cum să nu jucăm play-off-ul în Liga Campionilor şi dacă jucăm suntem în Europa league şi eu sunt mulţumit. Eu am ales cu rugăciune şi cu binecuvântare şi la spovedanie am spus că l-am mâhnit pe Dică. Şi mi-a spus preotul că îmi dă binecuvântare dacă ne despărţim prieteneşte. Am luat şi binecuvântare, pentru că eu nu vreau să mai supăr oameni. Să dea Dumnezeu să ajungem în grupele Ligii Campionilor şi apoi să o şi câştigăm peste cinci-şase ani”.

Oficialul a precizat că nu este rudă cu Mihai Teja, ci doar îi cunoaşte familia care face parte din comunitatea de aromâni.

"Mihai Teja nu este neam cu mine, este adevărat că ne ştim de mulţi ani familiile noastre, am crescut împreună cu tatăl lui la nunţi, la botezuri, dar nu se pune problema, e prea mare respectul în familiile noastre să ne păcălim şi să ne certăm. Eu nu l-am luat de cuminte, l-am luat de valoare şi şase luni nu mă bag, iau patru cinci jucători să facă posesia dar dacă nu o face o să vadă el. Vai de capul lui!”, a precizat Becali.

Gigi Becali a povestit cum au decurs discuţiile cu Dan Alexa şi cu Edward Iordănescu. Becali susţine că directorul sportiv Mihai Stoica a plâns de bucurie că nu l-a numit pe Dan Alexa antrenor la FCSB.

"Am vorbit cu Dan Alexa şi am spus că nu mă grăbesc şi am spus că sunt trei antrenori. Pe al treilea nu vi l-am spus, ca să nu se supere, este Edi Iordănescu. Edi nu m-a sunat până seara şi am zis că e orgolios, dar până la urmă m-a sunat. Dar am zis să vorbesc cu Mihai înaintea lui. I-am spus lui Edi că am vorbit cu Mihai şi că m-a impresionat foarte tare şi că nu e corect să mă mai întâlnesc cu el, am spus că 90 % e antrenorul Stelei. Dan Alexa mi-a spus că vrea să aibă legătură directă cu mine, nu a spus că nu vrea să aibă de-a face cu MM. Ne-am despărţit prieteneşte. MM îmi spunea că Dică ştie fotbal mai mult decât alţi antrenori, dar jucătorii nu fac ceea ce vrea el pe teren. Când am spus că îl pun pe Mihai Teja a spus că plânge de bucurie şi mi-am dat seama că nu îl vrea pe Alexa”, a mai spus Gigi Becali.

Gigi Becali speră ca intanţa să îi dea dreptate în litigiul cu CSA Steaua privind marca şi a spus că este posibil ca echipa sa să joace şi pe noul stadion care se va construi în Bulevardul Ghencea: "Anul 2018 a fost bun pentru că se ştie cum va fi cu procesele cu Talpan şi peste trei-patru ani o să vină şi KO-ul. Se va termina şi cu talpanii. Voi aţi câştigat 70.000 în opt ani şi vreţi 37 de milioane? V-aţi talpanizat de tot? Ăla nu este stadionul CSA- ului, sunt banii statului şi cine o să joace acolo, că ei vor rămâne în divizia C, să vedem că şi acolo e greu. Şi trebuie să joace echipe că de aia se face stadion, e posibil să jucăm şi noi acolo. Dar mie îmi place Arena Naţională mă simt ca acasă acolo. Cred că va fi un fel de stadionul nostru pentru că e mult mai comod să ajungi”.

Tehnicianul formaţiei Gaz Metan Mediaş, Mihai Teja, a semnat un contract pe un an şi jumătate cu FCSB, urmând a-l înlocui pe Nicolae Dică.

În vârstă de 40 de ani, Teja a mai antrenat echipele Universitatea Cluj, Dinamo, Pandurii Târgu Jiu şi naţionala de tineret. El era la Mediaş de la începtul acestui sezon.

Nicolae Dică a fost obligat de Gigi Becali să demisioneze de la FCSB după ce echipa sa a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu 2-0, de CFR Cluj, în etapa a XXI-a a Ligii I. Clujenii termină 2018 pe primul loc în clasament, cu un avans de şase puncte faţă de rivala FCSB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.